Jamies pasta

För ett tag sedan gjorde allas vår Jamie en pastarätt som såg sjukt god ut! Vi tänkte om lite så att den skulle passa oss vegetarianer och ska göra den ikväll.

Grunden utgörs i vårt fall av ekologisk purjo som ska strimlas och kokas upp i så mycket grönsaksbuljong så att purjon täcks och 2 pressade vitlöksklyftor. Detta ska sedan koka tills vattnet är nästan borta, skulle enligt Mr Oliver himself ta upp emot en timme.
Ta en rejäl bir torr, gammalt (utan att för den skull vara dåligt) lantbröd och bryt i bitar ner i en mixer. Släng ner några nypor torkad svamp (vi ska ta svenska kantareller) med brödet och mixa tills det blir ett "smul" av alltihop.

Koka färsk pasta (vi lät de långsamma kolhydraterna stå över till fördel för ekologin så vi kör på ekologisk, vit, linguine-pasta) och blanda med purjolöken. Hetta upp smör i en stekpanna och stek på "smulet" så att det bryns. Servera pastan med ruccola och några strimlade soltorkade tomater (ekologiska från Grön Gåva) och strö smulet över. Riv sist över rikligt med parmesan.

Längtar redan till middagen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0