Rull-pizza

Ikväll blir det hemmagjord rull-pizza framför "Så ska det låta!" på TV'n! Receptet nedan är till en sats långpanne-pizza (2 - 3 personer) men om man vill göra rull-pizza räcker den till 2 pizzor eftersom det är mindre fyllning på.

3 ½ dl dinkelmjöl, siktat eller fullkorn
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

50 gr smör

½ dl mjölk (det fungerar jättebra med havre- eller sojabaserad mjölk också)

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hacka smöret i tärningar och nyp in det i mjölblandningen. Tillsätt sist mjölken och knåda till en deg.

Tryck ut degen tunnt på 2 plåtar (för vanlig pizza i en långpanna) klädda med bakplåtspapper och bred på tomatsås. Vi brukar använda Heinz Hot Chili Sauce, den är ljuvlig och har lite sting i sig!
(Om man vill göra vanlig pizza så förgräddar man nu pizzan ett par minuter i 225 grader innan man tar ut den och lägger på valfri fyllning. Grädda sedan ca. 12 minuter innan den är klar.)

Lägg på endera förstekt svamp (så att vätskan runnit ur) eller smula över torkad. Strö över rikligt med riven ost och pizzakrydda. Grädda de tunna pizzabottnarna ca. 7 minuter tills osten är smält och gyllenbrun och degen är genomgräddad. Lägg på strimlad isbergssallad, skivade tomater, tunnt skivad rödlök, hackade jalapeños och vitlöksdressing. Rulla ihop i folie och ät!

Farligt gott! ♣

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0