Chokaldkaféets kladdkaka

150 gr. smör *
2 ägg *
1 ½ dl. råsocker *
2 dl. siktat dinkelmjöl *
1 dl. kakao *
1 tsk. bakpulver *
2 tsk. vaniljextrakt *

Glasyr
2 ½ dl. grädde
1 msk. honung *
1 msk. råsocker *
100 gr. fin mörk choklad *
2 tsk. smör *

Ingredienser markerade med * är ekologiska.

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.

Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.

Till det äter vi Grekisk youghurt som jag blandar med lite vaniljextrakt (istället för vaniljsocker) och honung. Så mycket godare och fräschare än grädde!

Receptet kommer från Buffé nr. 5 2008, sid 33, men är omgjort för att passa oss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0