Vegetarisk smörgåstårta

Så här i sommar- och avslutningstid brukar det ofta vankas smörgåstårta, i alla fall i denna del av Norrland! Tänkte bjuda på ett recept på en riktigt god en som jag i min tur fått av mamma. Den gör succé när man än bjuder på den, till och med "inbitna köttätare" älskar den!

Midsommarsmörgåstårta

6 halvor Polarkaka

Fyllning 1;

2 tärnade avocados *
½ pressad citron *
1 tärnat äpple *
½ dl. strimlad purjolök *
10 skivade oliver *
3/4 dl. Grekisk youghurt
salt, peppar

Fyllning 2;
3 dl. finriven morot *
5 msk. Grekisk youghurt
1 dl. finstrimlad purjolök *
1 ½ dl. riven Halluomiost
1 dl. fint tärnad paprika *

Garnering;
1 dl. grädde
100 gr. mjukost med pikant-kryddning *
½ dl. solroskärnor *
fint hackad gurka *, tunnt skivad morot * (använd gärna en potatisskalare), ruccola *, fintärnade resterna av Halloumin, fint tärnad paprika *, majs * och rödbetsgroddar.

Ingredienser markerade med * är ekologiska.

Blanda samman alla fyllningar. Lägg ut 2 Polarhalvor på ett fat och red på fyllning 1. Lägg 2 halvor till uppepå och lägg på fyllning 2. Lägg på de sista bottnarna och vispa samman grädde och ost och bred på, även ner på tårtans kanter. Garnera med ruccola på kanten, lägg Halluomin längts in i mitten på tårtan i en fyööd ring Utanför den läggs paprika i en cirkel och sedan gurkan. Lägg majs i en cirkel allra ytterst. Avsluta med att strö över morots-strimlorna och solroskärnor.
Görs med fördel ett dygn innan (även grädd-toppingen) för att sedan garneras innan servering.

Såklart kan man ju garnera den hur man vill, detta är bara hur jag brukar göra! ♣

Kommentarer
Postat av: Erika

Det där receptet måste jag komma ihåg. Älskar smörgåstårta!

Vi brukar göra det ibland bara för att vi är så sugna, hehe =)



Kramar!

2008-05-16 @ 16:48:08
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Erika: Den är verkligen super-dupergod!



Det gör vi med, fungerar kanonbra som middag och sedan lunch dagen efter!



Kramen!

2008-05-17 @ 09:31:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0