Crème fraiche-kaka

Denna goda kaka har pappas sambo A bakat till oss och den är så ljuvlig att jag tänkte dela med mig av receptet!
Crème fraiche-kaka, stor långpanna 175 gr.
300 gr. smält smör *
5 1/4 dl. fiberhavregryn *
5 1/4 dl. siktat dinkelmjöl *
3 dl. farinsocker
1 ½ tsk. bikarbonat
Blanda ihop allt och tryck ut det i en långpanna. Grädda 8-10 min. i 175 grader.
2 brk. crème fraiche *
1 ½ dl. råsocker * (dubbla om man tar strösocker)
4 äggulor *
4 tsk. potatismjöl *
Sjud upp i en kastrull tills det tjocknar, rör i botten HELA tiden. Blanda i 2 tsk. vaniljsocker *. Häll såsen över botten och gör ½ sats till av degen som smulas över kakan. Grädda 8-10 min . i 200 grader.
Skär i rutor.
Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.
♣
Kommentarer
Postat av: Lisa
Den där skulle bli perfekt som vuxen fika på ettårs kalaset här i veckan.
Postat av: Malin Harju
Lisa: Det tror jag med! Dels är den supergod och busenkel att göra! Trevigt med kalas! :)
Trackback