Hallon-brownie
I "Två systrars söta" finns detta recept på kanske världens godaste kaka! Helt underbar!

Hallon-brownie 15 bitar, 175 gr.
300 gr. mörk choklad *
200 gr. smör *
4 ägg *
1 dl. råsocker * (2 dl. om strösocker används)
3 ½ dl. siktat dinkelmjöl *
1 tsk. vaniljessens *
Topping
200 gr. cream cheese
1 msk. siktat dinkel *
½ dl. råsocker * (1 dl. om strösocker används)
1 ägg *
2 dl. hallon
Smörj och bröa en form, 20 x 30 cm, och ställ åt sidan.
Smält choklad och smör i vattenbad och vispa sedan socker och ägg vitt och poröst.
Rör ner chokladen i äggsmeten.
Blanda ner mjöl och vaniljessens försiktigt och häll i formen.
Visa (för hand) ihop ingredienserna till toppingen och klicka ut den på chokladsmeten. Dra spår i smeten med en gaffel så att toppingen sjunker ner lite i kakan.
Tryck ner hallon och grädda ca. 20 min. i nedre delen av ugnen. Ta ut och ställ kallt minst en timme men gärna mer!
Skär i rutor och frossa! :)
Bild lånad härifrån.
♣

Hallon-brownie 15 bitar, 175 gr.
300 gr. mörk choklad *
200 gr. smör *
4 ägg *
1 dl. råsocker * (2 dl. om strösocker används)
3 ½ dl. siktat dinkelmjöl *
1 tsk. vaniljessens *
Topping
200 gr. cream cheese
1 msk. siktat dinkel *
½ dl. råsocker * (1 dl. om strösocker används)
1 ägg *
2 dl. hallon
Smörj och bröa en form, 20 x 30 cm, och ställ åt sidan.
Smält choklad och smör i vattenbad och vispa sedan socker och ägg vitt och poröst.
Rör ner chokladen i äggsmeten.
Blanda ner mjöl och vaniljessens försiktigt och häll i formen.
Visa (för hand) ihop ingredienserna till toppingen och klicka ut den på chokladsmeten. Dra spår i smeten med en gaffel så att toppingen sjunker ner lite i kakan.
Tryck ner hallon och grädda ca. 20 min. i nedre delen av ugnen. Ta ut och ställ kallt minst en timme men gärna mer!
Skär i rutor och frossa! :)

♣
Kommentarer
Postat av: Junitjej
Så gott det verkar!
Postat av: Malin Harju
Junitjej: Ja, de är extremt goda!
Trackback