Kokoskaka
Det sista jag åt innan vattnet gick var denna fantastiskt goda kaka som vi avnjöt i Holmsund i goda vänners lag! Ni måste testa, jag lovar att den inte driver vattnet ur alla! ;)
Kokoskaka 30 min. 175 gr.
2 ägg * + 1 äggvita * (spara gulan till toppingen) vispas poröst med 2 dl. socker *.
Blanda 2 dl. siktat dinkelmjöl * med 2 tsk. bakpulver och rör sedan ut det i 1 dl. vatten. Detta blandas sedan ner i sockersmeten.
Smörj en form med löstagbar botten och bröa med kokos * och häll i smeten. Grädda i ca. 30 min. i 175 gr.
Topping;
Smält 1 hg. smör * och rör ner 1 äggula *. Låt svalna. Rör ner 2 tsk. vaniljsocker och 2 dl. kokos *. Rör sedan ner 3 dl. florsocker * och bred krämen på kakan.
Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.
Den är helt ljuvlig!
♣
Kokoskaka 30 min. 175 gr.
2 ägg * + 1 äggvita * (spara gulan till toppingen) vispas poröst med 2 dl. socker *.
Blanda 2 dl. siktat dinkelmjöl * med 2 tsk. bakpulver och rör sedan ut det i 1 dl. vatten. Detta blandas sedan ner i sockersmeten.
Smörj en form med löstagbar botten och bröa med kokos * och häll i smeten. Grädda i ca. 30 min. i 175 gr.
Topping;
Smält 1 hg. smör * och rör ner 1 äggula *. Låt svalna. Rör ner 2 tsk. vaniljsocker och 2 dl. kokos *. Rör sedan ner 3 dl. florsocker * och bred krämen på kakan.
Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.
Den är helt ljuvlig!
♣
Kommentarer
Trackback