Lätt som en plätt!

Jag är så bortskämd att det är hemskt! Nu står Johan ♥ i köket och gräddar tjocka brunch-plättar med blåbär till frukost! Det känns lovande för den alltmer kurrande magen!

Så här gjorde vi om receptet för att det skulle passa oss bättre;

Frukostplättar

3 st. ägg *
2 dl. medelhavsyoughurt (Grekisk eller Turkisk)
2 dl. siktat dinkelmjöl *
1 tsk. bakpulver
1 tsk. salt *
1 msk. socker *
1 dl. frysta blåbär (hemplockade)
2 msk. smält smör *

Lönnsirap/flytande honung * till servering
Medelhavsyoughurt med vanilj-tillsats till servering

Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.


Gör så här

1. Vispa ihop äggen och youghurten för hand.

2. Rör ner dinkelmjöl, bakpulver, salt, socker och blåbär.

3. Häll hälften av smöret i smeten och smörj plättpannan med resten.

4. Grädda plättar.

5. Servera med lönnsirap/flyande honung och youghurt som smaksatts med lite vaniljessens eller vaniljsocker och kanske rivet apelsinskal eller hackad choklad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0