Lätt som en plätt!
Jag är så bortskämd att det är hemskt! Nu står Johan ♥ i köket och gräddar tjocka brunch-plättar med blåbär till frukost! Det känns lovande för den alltmer kurrande magen!
Så här gjorde vi om receptet för att det skulle passa oss bättre;
Frukostplättar
3 st. ägg *
2 dl. medelhavsyoughurt (Grekisk eller Turkisk)
2 dl. siktat dinkelmjöl *
1 tsk. bakpulver
1 tsk. salt *
1 msk. socker *
1 dl. frysta blåbär (hemplockade)
2 msk. smält smör *
Lönnsirap/flytande honung * till servering
Medelhavsyoughurt med vanilj-tillsats till servering
Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.

Så här gjorde vi om receptet för att det skulle passa oss bättre;
Frukostplättar
3 st. ägg *
2 dl. medelhavsyoughurt (Grekisk eller Turkisk)
2 dl. siktat dinkelmjöl *
1 tsk. bakpulver
1 tsk. salt *
1 msk. socker *
1 dl. frysta blåbär (hemplockade)
2 msk. smält smör *
Lönnsirap/flytande honung * till servering
Medelhavsyoughurt med vanilj-tillsats till servering
Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.

Gör så här
1. Vispa ihop äggen och youghurten för hand.
2. Rör ner dinkelmjöl, bakpulver, salt, socker och blåbär.
3. Häll hälften av smöret i smeten och smörj plättpannan med resten.
4. Grädda plättar.
5. Servera med lönnsirap/flyande honung och youghurt som smaksatts med lite vaniljessens eller vaniljsocker och kanske rivet apelsinskal eller hackad choklad.
♣
Kommentarer
Trackback