Jordärtskock- och kantarellsoppa
Igår blev det en extremt ihopkomponerad middagssoppa som dock blev alldeles ljuvlig! Perfekt så här på hösten med ett gott, grovt bröd till!
Jordärtskock- och kantarellsoppa 4 pers.
500 gr. jordärtskockor *
1 dl. torkade trattkantareller *
1 l. grönsaksbuljong *
1 msk. olja *
2 vitlöksklyftor *
2 schalottenlökar
4 dl. medelhavsyoughurt
salt *, peppar *
torkad chilifrukt
150 gr. Fetaost *
Ingredienser markerade med * är ekologiska hemma hos oss.
Bild lånad från Kärlek, mat och folköl.
Skala och tärna skockorna och löken. Fräs mjuka i lite olja i en kastrull. Då de blivit glansiga, slå över buljongen och låt koka ca. 10 minuter tillsammans med kantarellerna.
Dra av från värmen och mixa allt. Smaka av med salt, peppar och torkad chili. Rör ner yoghurten och låt soppan bli varm igen. Smula ner fetaost innan servering.
♣
Jordärtskock- och kantarellsoppa 4 pers.
500 gr. jordärtskockor *
1 dl. torkade trattkantareller *
1 l. grönsaksbuljong *
1 msk. olja *
2 vitlöksklyftor *
2 schalottenlökar
4 dl. medelhavsyoughurt
salt *, peppar *
torkad chilifrukt
150 gr. Fetaost *
Ingredienser markerade med * är ekologiska hemma hos oss.
Skala och tärna skockorna och löken. Fräs mjuka i lite olja i en kastrull. Då de blivit glansiga, slå över buljongen och låt koka ca. 10 minuter tillsammans med kantarellerna.
Dra av från värmen och mixa allt. Smaka av med salt, peppar och torkad chili. Rör ner yoghurten och låt soppan bli varm igen. Smula ner fetaost innan servering.
♣
Kommentarer
Trackback