Linsgryta

Igår till middag testade vi ett nytt recept; het linsgryta! Jätteenkel,skötte i princip sig själv och god som bara den! Till det serverades ekologiskt jasminris.

Heta linsgrytan, 4 pers.

1 röd chilifrukt
1 gul lök *
3 vitlöksklyftor *
1 näve körsbärstomater * eller 2 mindre tomater *
1 liten brk. majs *
2 msk. olja *
2 dl. röda linser *
1 dl. färsk spenat * eller ruccola *
2 krm. gurkmeja *
2 dl. kokosmjölk *
5 dl. grönsaksbuljong *
salt *, peppar *

Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.

Dela chilin på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär chili, lök och vitlök i tunna strimlor. Dela tomaterna i fyra halvor (eller fler klyftor om man använder större tomater) och hetta upp oljan. Bryn löken, chilin, tomaterna och majsen i oljan tills de fått fin färg och blivit glansiga. Tillsätt linserna, spenaten/ruccolan, kokosmjölk och buljong. Låt koka ca. 15 minuter tills linserna blivit mjuka. Smaka av med gurkmeja, salt och peppar. Servera med ris och en god sallad!




 

Kommentarer
Postat av: yoginimaria i oslo

mmm såg smarrig ut =)

Lite soppaktig sådär.

jag är helt inne på på kichari för tiden. en ayurvedisk "grötsoppagryträtt" som sägs balansera våra doshor. Jag trivs bra med att äta den i några dagar fö att balansera magsystemet. Den innehåller bla gula mungbönor och basmatiris =)

Mums

2008-09-26 @ 08:41:33
Postat av: Malin Harju

yoginimaria i oslo: Oj, det lät också gott! Kan du möjligen maila receptet till mig? :)



Ha en fin-fin harmonisk helg!



Kramalin

2008-09-26 @ 08:54:58
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0