Pinnbröd

Så hör i grillvänliga utflycktstider finns det få saker som är så goda som pinnbröd! Grilla det som det är runt en pinne eller vira det i tunna varv runt korven och grilla tillsammans. Smaksätt det med hackade soltorkade tomater, finklippt basilika och smulad Fetaost eller som vi tänker göra idag; riven Västerbottensost och drick stora mängder té till.

Nedanstående recept är en gammal trotjänare här hemma, tänk bara på att inte dubbla mängden salt om ni dubblar receptet. Av någon anledning blir det på tok för salt då. Vi har till och med tredubblat receptet utan att ändra saltmängden och det blir jättebra!

Ska man vara ute länge kan man blada de torra ingredienserna och ta med vattnet och tillsätta det på plats om man vill.

Pinnbröd

5 dl. siktat dinkel *
2 dl. vatten
2 tsk. bakpulver
2 tsk. salt *
½ msk. råsocker * (dubbla mängden om vanligt strösocker används)

Blanda ihop alla de torra ingredienserna och eventuell smaktillsats, tillsätt sedan vattnet. Blanda snabbt ihop till en deg.

 Bild lånad härifrån.


Kommentarer
Postat av: Erika

Vad härligt!

Det var jättelänge sedan jag käkade pinnbröd. I åttan eller nian möjligtvis.

Hoppas att ni får en härlig dag ute vid havet!

2009-04-26 @ 18:32:32
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Erika: Ja, det är nog långt mellan varven för "vanligt folk" men som förskollärare blir man lätt arbetsskadad då det tillhör vår vardag på något vis! :)



Gott som fasiken är det i alla fall!

2009-04-27 @ 08:24:41
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0