Egen isglass

På IKEA köpte vi egna glassformar i OK plast. Gillar ju inte plast allas egentligen men denna är i alla fall ofarlig.

Hittills har vi gjort isglass till Leon av ekologiska juicer och saft som jag blandat lite starkare. Sådana här varma dagar är det toppen att kunna ge honom en "bra" glass som både svalkar och lindrar hans lill-mun!



Den är dock lite svår att hålla i med små händerna så man får hjälpa till. Ska han hålla själv håller han i hela glassen och då smälter den ju på nolltid!

Igår fick morbror M erfara att även vuxna gillar isglass! ;)


Kommentarer
Postat av: Greta

Oj vad längesen jag åt hemmagjord isglass, får ta och införskaffa ett litet glasset!

2009-08-06 @ 10:05:45
Postat av: Lisa

Måste komma ihåg att köpa ett sånt där kit. Mina föräldrar hade ett sånt där kit fast med hål i locket så man stoppade ned begagnade glasspinnar. Minns att det pågick ett evigt experimenterande om hur man fick fram den godaste glassen. Har för mig att vi frös in olika sorters läsk. Kanske man ska prova lite Ubuntu....?

2009-08-08 @ 10:19:29
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Anna

Vi är enorma glas-freaks. Och storebror är äggallergiker så det gäller att vara lite uppfinningsrik.



Har införskaffat precis samma ikea-glasspinnar. Och barnens favvo är en choklad-sorbet! Finns i boken Iskallt! av Elisabeth Johansson, som innehåller massor av andra underbara glassrecept.



Chokladsorbet:



1 gelatinblad

5 dl vatten

1,5 dl kakao (ekologisk åf kårs, precis som sockret och honungen...)

4 dl sockerlag ( 3, 25 dl socker, 2,5 dl vatten , 65 gr honung blir ungefär så mycket sockerlag. Koka socker och vatten först, dra av från värmen, och skumma av det vita om det behövs, i med honung och koka upp igen, låt kallna)

Om man vill en halv apelsin, saft och finrivet skal



För att göra sorbeten:



- Gör sockerlagen

- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min.

Koka upp vattnet med kakaon och rör tills den löst sig.

- Dra av från värmen och låt svalna lite.

- Ta upp gelatinbladet från vattnet och smält i den varma kakaoblandningen.

- Häll i sockerlag, apelsin om man vill.

- Låt svalna.

- Häll i glassformar eller kör i glassmaskin.



Mums så in i norden, ha en fortsatt underbar helg!

2009-08-08 @ 19:32:06
URL: http://www.ekokul.se
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Greta: Ja, det är ju så himla gott!



Lisa: Vi har också funderat p¨det, borde bli lite som Calippo Cola!



Anna: Lät ju supermums! Vi äter ju dock inte gelatin då vi är vegetarianer men man kan säkert göra på annat sätt! :)



Kram på dig!

2009-08-10 @ 09:12:25
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0