Mozzarellapaj à la Italia

I lördags innan stugsista med S och M gjorde jag en paj som vi mumsade i oss. Blev inspirerad av en som min farmor bjudit bror med fästmö på och lade sedan till lite eget! God blev den i alla fall!

Mozzarellapaj, 4 pers. 225 gr.

Pajdeg

150 gr. smör *
3 dl. siktat dinkel *
2 msk. kallt vatten

Blanda samman allt och tryck ut i en pajform. Ställ kallt i minst ½ timme.

Fyllning

3-4 stora tomater *
1 kruka basilika (eller ca. 1 dl. finhackad *)
salt *, nymalen svartpeppar, vitpeppar *
2 pressade vitlöksklyftor *
ca. ½ dl. olivolja *
2 msk. siktat dinkel *
1 dl. riven ost *
1 ägg *
1 dl. havremjölk *
1 dl. Turkisk youghurt * 
2 små, gula lökar *
1 näve ruccola *
½ finhackad chili *
2 buffelmozzarellaostar
1 dl. pinjekärnor *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Skiva tomaterna och lägg de i det färdigkylda pajskalet. Hacka basilikan och blanda med salt, svartpeppar, olja och vitlök. Bred detta på tomaterna. Riv ost och gul lök. Knäck ägget i en bunke och vispa ut mjölet med det. Späd med mjölk och rör sedan ner youghurten. Salta och vitpeppra. Rör ner den finhackade chilin, ruccolan, osten och löken och häll fyllningen på tomaterna. Skiva mozzarellan ganska tunnt och lägg ovanpå fyllningen. Toppa med pinjekärnor.

Grädda ca. 20 - 30 min. i mitten av ugnen i 225 grader. Servera med en fräsch sallad och gärna en bit gott, hembakt bröd!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0