Om det nu är salmonella

...så fick jag det i så fall på restaurangen i fredags eftersom jag blev dålig ett dygn senare.Inkubationstiden är 1 - 3 dygn. Jag ska from. nu använda en egen toalett här hemma för att slippa tok-städa den efter varje gång jag besökt den, vilket jag mpåste göra annars. Jag får hålla på med livsmedel här hemma eftersom vi inte äter kött bara jag tvättar händerna noga innan. Om jag åker bort och gör nummer två på deras toalett så ska den städas med t.ex. alsolsprit eller klorin, även spolknapp och vattenkranar som jag hunnit ta i innan jag tvättat händerna.
Diarrén kan kvarstå i 1 - 2 veckor och salmonellasmittan kan jag vara bärare av i upp till 6 veckor.
Eftersom det kan ta ett par veckor tills provsvaret kommer så måste jag agera som om jag har salmonella tills jag vet med säkerhet.

Detta är alltså baserat på sköterskans & mitt telefonsamtal, får se vad läkaren säger senare idag.

Någon av er läsare som haft det? Ni får självklart svara anonymt!

Malin ♣

Kommentarer
Postat av: S

Men vad säger du, salmonella?! Det låter inte kul hursomhelst att må så dåligt, hoppas verkligen du mår bra snart!! Vilken "tur" att inte Johan fick det också då, för visst åt han på samma restaurang? Alltid skönt att ha en frisk hemma som kan styra upp med mat och sånt.. =)

Krya på dig!!

kram S

2009-12-02 @ 11:19:42
Postat av: Nadia

Uffff! Pappa fick slmonelli blodet när han var utomlands... (en typ av blodförgiftning alltså) inte kul...

Krya på dig!!!! Krammmmmmmmmmmmm

2009-12-02 @ 13:00:07
Postat av: Lisa

usch :( krya på dig!

2009-12-02 @ 13:15:48
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Fredrica

Den stackare. Jag fick det ocksa for en manad sedan och var sjuk i 2 veckor. Konstigt att fa det nar man ar vegan men det spelar ingen roll om matstallet ar infekterat. Krya pa dej!!!

2009-12-02 @ 16:09:55
URL: http://www.sunnyyogakitchen.blogspot.com
Postat av: Johan Melin

Det är inte konstigt att veganer får det. Salmonella dör vid upphettning. Det innebär att så länge man äter genomstekt mat så är det lungt värre är det med livsmedel som inte är upphettat tex sallad, frukt mm. Det händer att man blir smittad av importerade grönsaker och frukt på grund av att dom har blivit vattnade med förorenat vatten som ofta tas från bäcken, ån eller floden dit hushållens avlopp leder. Får man det från kött så är det företrädesvis från importerad kyckling, sverige är hårda när det gäller salmonella och bryter det ut i något djurstall så isoleras gården och saneras. Tar ofta ett år eller mer innan det kan bedrivas uppfödning på den gården igen.



Krya på dig

2009-12-02 @ 22:11:01
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

S: Ja, han har klarat sig trots att vi åt på samma ställe. Vi åt ju dock olika mat så...



Nadia: Usch, lät inte alls kul. Hoppas på att det går över snart!



lisa: :(



Fredrica: Jag är inte vegan, utan vegetarian. Men det ska nog inte spela någon roll. Tack snälla, hoppas du också mår bättre?



Johan Melin: Tack för din expertis! :) Ja, jag minns från utlandsresor att åt man bara väl genomstekt mat så var det ok, man skulle passa sig mer för sallad och annat.

Får svar till veckan, vet du vad man gör om det nu är salmonella? Gentemot restaurangen tänkte jag?



Malin

2009-12-03 @ 09:14:58
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Johan Melin

Vet ej vad man gör gentemot resturangen men kolla medCarola sångberg på kommunen, jag tror hon är ansvarig för kontroller av resturanger. Kolla på en gång så att dom kan ta prover på stället.

2009-12-03 @ 14:26:59
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Johan Melin: Will do! Tackar!

2009-12-07 @ 05:35:15
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0