Chia-mjöl

Via Elisabeth på Grön Gåva (min mentor då det gäller det mesta!) fick jag tips om chia-mjöl istället för att ta t.ex. kapslar för att få i sig Omega 3.
Jag har ju som gravid ätit mumOmega pregnancy med bl.a. ekologisk jättenattljusolja men har inte gillat dem då fisksmaken suttit kvar hela dagen. Detta chia-mjöl stör man 2 tsk, av på morgongröten varje morgon eller sväljer med vatten, passar nog bättre!

 Bild lånad härifrån.

Chia-mjöl är en unik produkt på grund av dess höga halt av Omega-3 och antioxidanter. Med en minsta fetthalt av 20 %, av vilket 60 % består av alfa-linolensyra, bidrar chia-mjöl med 12 gr. Omega-3/100 gr. mjöl. Den dagliga rekommenderade dosen av Omega-3 är 440 mg. och täcks av 4 gr. chia-mjöl (2 tsk). Mjölet innehåller 35 % kostfibrer och 20 % högkvalitativt protein. Det är dessutom rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och 18 olika aminosyror.
Chia-mjöl innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser, vilka inte heller behövs på grund av den höga halten av naturliga antioxidanter. De viktigaste antioxidanterna är klorogensyra, koffeinsyra, myrecitin, quercetin och kaempferol.

När man äter Chia bildas det en gel i magen (precis som med psylliumfrön) som fungerar som barriär mellan kolhydraterna och de enzym som bryter ner dem. Den långsamma spjälkningen av kolhydraterna ger en jämnare blodsockernivå (vilket är till stor fördel för t.ex. diabetiker). Att kolhydraterna bryts ner långsammare innebär också att den energigivande effekten räcker längre vilket resulterar i ökad uthållighet.

Chia innehåller dessutom mineralen bor som underlättar upptagningen av kalcium i kroppen.

Är du också sugen på att testa? Klicka här för att beställa det hos Grön Gåva!


Kommentarer
Postat av: Nadia

Jag har pratat med Elisabeth om just det här och väntar på att hon ska få hem det! Det har varit slut där hon beställt ifrån el något sådant. Magnus ska förbi och köpa den mindre nappen plus tandkräm och en chokladkaka att skicka over seas till mina vänner i USA som fått sin första bebis, en flicka som heter Orla Osana Mc Laughlin. Orla är Irländskt och betyder "little golden one" och Osana är kubanskt. Min väninna där är halvkubanska och hennes man är Irländsk. Lite onödigt vetande men jag tycker bara att namnen är så grymt vackra!



Magnus ska få kolla om "mjölet" kommit till butiken nu.

Visste inte att det var så bra för diabetiker så kanske ska han få köpa en påse till sin mamma också som är diabetiker, hon kämpar på utan att vara tablett behandlad men det är svårt att få värdena att vara bra trots att hon är supernoga...

2009-01-20 @ 14:43:12
Postat av: Malin Harju

Nadia: Vilka vackra namn! :)



Hur känner du folk där?



Ja, det borde ju verkligen vara något för hans mamma! Jag köpte sist jag handlade och då fanns det ju inne! :)

2009-01-20 @ 15:07:55
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Lisa

Wow, vad spännande! Det där måste jag testa.

2009-01-20 @ 20:12:58
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Nadia

Magnus ska gå in och köpa imorgon istället.



Jo jag träffade den här tjejen Tina när jag var i Guatemala, Centralamerika och läste spanska i en by. Vi kom dit samma dag. Sedan backpackade vi en kort tid tillsammans innan hon reste till Cuba. 2007 gifte hon sig med Kevin som hon träffade 2006 tror jag, och vi for dit på bröllopet jag, Magnus och Mandus plus Toste i magen :) (Portland Oregon)

Ett ekologiskt bröllop som ni hade gillat!!! Hennes bukett var tom av ekologiska rosor som luktade choklad! Och med buddistiska (tror jag det var) inslag. Utomhus på en ekologisk fruktodling på en bergssluttning på Mount Hood. Superfint!

2009-01-20 @ 21:17:00
Postat av: Malin Harju

Lisa: Ja, jag tror stenhårt på det!



Nadia: Åh, vad spännande! Lät som något jag verkligen velat vara på! :D

2009-01-21 @ 07:55:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0