Flöde-gratäng
Denna gratäng med all mat samlad i samma form är enkel att variera efter smak och tycke, går att göra både vego och utan och är så smidig att förbereda och bara ställa in i ugnen då gästerna kommer!
Det var detta det bjöds på i fredags då vi hade M och A hos oss!
8 st. soltorkade tomater *
1 dm. finhackad purjo *
1 gul paprika *
1 röd paprika *
1 påse sojabitar eller annat "kött" *
400 gr. Flödeost
2 dl. Turkisk youghurt *
peppar *, salt *
valfri riven ost
potatismos * (vårt hemmagjorda blev ekologiskt hela vägen!)
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Bild lånad härifrån.
Stek "köttet" i en panna (gärna gjutjärn - både för järntillskottet och den goda smakens skull) med lite smör. Krydda valfritt. Häll i en smord ugnsform. Stek tomaterna, paprikan och purjon och häll på "köttet". Gör potatismos och ställ åt sidan. Smält youghurt och Flödeost i en kastrull på låg värme och salta och peppra. Klicka ut potatismos runt hela kanten på formen och häll såsen i mitten. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca. 30 min. på 225 grader tills allt fått en fin färg.
♣
Det var detta det bjöds på i fredags då vi hade M och A hos oss!
8 st. soltorkade tomater *
1 dm. finhackad purjo *
1 gul paprika *
1 röd paprika *
1 påse sojabitar eller annat "kött" *
400 gr. Flödeost
2 dl. Turkisk youghurt *
peppar *, salt *
valfri riven ost
potatismos * (vårt hemmagjorda blev ekologiskt hela vägen!)
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Stek "köttet" i en panna (gärna gjutjärn - både för järntillskottet och den goda smakens skull) med lite smör. Krydda valfritt. Häll i en smord ugnsform. Stek tomaterna, paprikan och purjon och häll på "köttet". Gör potatismos och ställ åt sidan. Smält youghurt och Flödeost i en kastrull på låg värme och salta och peppra. Klicka ut potatismos runt hela kanten på formen och häll såsen i mitten. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca. 30 min. på 225 grader tills allt fått en fin färg.
♣
Kommentarer
Postat av: Beatrice
Det kanske bara är en liten * som försvunnit men du vet väl att Turkisk yoghurt finns ekologisk?
Tack för all inspiration du delar med dig av.
(På västkusten regnar det och snön är nästan borta...)
Postat av: Erika
Den där rätten tror jag att jag ska dona till i helgen, verkar smarrig =)
Du har ju vunnit alla (två) tävlingar som jag har haft i bloggen hitills, hehe!
När jag känner mig okrasslig igen så får vi göra upp en plan om att träffas!
Kramis!
Postat av: Malin Harju
Beatrice: Det var en * som försvann! :)
Nej, så trist! Här är fortfarande riktig vinter! :)
Kram på dig!
Erika: Ja, det tycker jag; enkel men god!
Ja, jag vet! Jag är en fena på det där med att tävla ju! ;)
Japps, det ska vi verkligen! :)
Kram så länge!
Trackback