Fråge-tajm

Eftersom så många nya läsare tillkommit på sistone tänkte jag att vi kunde köra en frågestund. Det kanske inte är några som undrar något, men om det är det så ges ni ett bra tillfälle nu!

Fråga på tills imorgon så svarar jag då!

Det kan vara om annat än just eko-relaterade saker, är det för personligt så låter jag helt enkelt bli att svara!

Varsågoda, fråga på! :)


Kommentarer
Postat av: Linda

Jag har funderat på det här med personliga mantran när man mediterar. Använder du dig av ett ord eller kan man ha en hel mening? Hur länge har du använt dig av samma mantra? Ha en trevlig helg! Kram

2009-03-21 @ 13:33:58
Postat av: Veronika Ekstrand

Hej igen!

Känns som om jag skriver här ofta:)!

Jag har precis startat eget företag. Där igenom ska jag hålla inspirerande föreläsningar, workshops med mera om hur vi kan leva ett hållbart liv. Med hållbart menar jag ett liv där individen trivs med tillvaron och är i samklang med miljön. Jag kallar det "Hållbart liv-för sin hälsa, ekonomi och vår miljö". Vad tänker du när du hör det? Vad skulle du vilja ingick i ett sådant föredrag om du gick på ett? Hur skulle det vara upplagt för att vara riktigt bra?

Tacksam för lite feedback så att jag kan få ett hum om jag är på rätt väg!



Mvh Veronika

2009-03-21 @ 18:56:07
URL: http://http://eko.veronikaekstrand.se/#home
Postat av: Anna

Jag är matfantast, dock inte vegetarian eller vegan. Så fick jag det sagt :-) Ser att du ätit risotto, vilket är en av mina favoriter. Men vilken är din absoluta favoritmaträtt?



/Anna som mumsar på ekologiskt närproducerat skånskt mintchokladgodis för tillfället :0)

2009-03-21 @ 21:22:50
URL: http://www.ekokul.se
Postat av: Malin Harju

Linda: Jag använder mig av ett mantra som är buddhistiskt. Jag har använt det så länge jag mediterat och det är över tio år. Ibland säger jag också bara ordet 'aum', det beror på!



Tycker man det här med mantran känns krångligt tycker jag man ska fokusera på sin andning, det räcker gott och väl! :)



Veronika Ekstrand: Gud så intressant! :D



Hm, jag tror jag skulle vilja att det ingick både kostråd (saker som är bra att äta, tips på rätter, ekologiskt/KRAV/närodlat ex.), miljötips (såsom källsortering, vart saker ska återvinnas, energisparande tips - som då både är bra för miljön och plånboken), saker som t.ex. mindfulness, downshiftning, kanske en meditationsövning el dyl? Det skulle även vara intressant med en ekonomisk jämförelse att köpa ekologiskt kontra konventionellt eftersom så många säger sig inte ha råd med eko-mat men köper chips, godis och folköl varje helg.



All lycka till!



Anna: Gud så gott det lät med sådant godis! :)



Ja du, jag måste nog säga att lasagne i alla dess former är min stora favorit. Det är ju så himla gott och lätt att variera!



Och jag håller med, hur kan man inte älska mat liksom!:)

2009-03-22 @ 08:23:32
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0