Glassigt värre!

Katarina på Inspirationsbloggen hade gjort en hjortronglass som både såg och lät himla god. Vi var tvungna att testa men vi gjorde jordgubbsglass istället. Hur. Gott. Som. Helst!

Vispa 2 äggulor * med 2 dl. florsocker * och 2 dl. grädde * tills det ser ut som smält mjukglass. Blanda i ca. 500 gr. frukt eller bär och vispa ca. 30 sekunder till, på så vis har man fortfarande bitar kvar som rippel i glassen. Frys över natten och njut sedan!

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Tänkte på sikt testa nedanstående smakförslag;

¤ Mintchoklad
¤ Ananas, mango, banan
¤ Ananas och kokos
¤ Päron och ingefära
¤ Äpple och kanel
¤ Kanel
¤ Pepparkaka med lingon
¤ Blåbär
¤ Lingon
¤ Pistage och honung
¤ Vanilj
¤ Hallon
¤ Hjortron och vit choklad
¤ Banan och choklad
¤ Apelsin och choklad
¤ Saffran
¤ Saffran och lime (med nougatsås till)

Vad tror ni?


Kommentarer
Postat av: Pia - mamma med mera

Låter gott!

2009-03-23 @ 23:42:18
URL: http://pia.sakerochting.se
Postat av: Malin Harju

Pia - mamma med mera: Ja, det gör det. Blir sugen redan nu!

2009-03-24 @ 08:17:54
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Nu funkar det att kommentera här. V ad bra.

Njä, ägg är det som liksom inte går att ersätta nåt vidare bra. Men jag tror att han är på gång att bryta lite med sina principer om vi köper ägg från lösgående höns vi känner. Det hoppas jag på... :)

2009-03-24 @ 11:29:11
URL: http://www.mikaelastigsdotter.blogspot.com
Postat av: Malin Harju

Mikaela: Aha, jag trodde han var allergisk eller nå't sån't.

Du får skriva ner receptet om han ändrar sig eller så får ni andra äta, man kan ju göra en tredubbel sats (ett 6-pack ägg) om man inte vill ha ägg hemma och stoppa i frysen så har man glass ett bra tag framöver! :)

2009-03-25 @ 08:07:59
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0