Pastarullar

Detta recept är lite omgjort från originalet för att det ska gå att få så pass ekologiskt som möjligt. Det var i alla fall detta vi firade med i fredags!

Ansa's pastarullar, 4 pers.

1 förp. färska lasagneplattor
500 gr. babyspenat *
250 gr. Ricottaost
1 dl. riven Parmesan *
½ dl.olivolja *
salt *, svartpeppar *

Finhacka spenaten och låt den vätska ur i en panna. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Fyll varje platta med en sträng fyllning och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform med skarven neråt.


1 msk. smör *
2 msk. dinkelmjöl *
4 dl. havremjölk * eller vanlig komjölk
1 msk. Dijon senap * (Kung Markatta har ekologisk)
1 dl. vitt vin * eller 2 msk. vinäger *
2 msk. soja *
salt *, peppar *

500 gr. färsk svamp * (vi hittade shii take)

2 ½ dl. riven Parmesan *

Stek den finhackade svampen i en torr stekpanna. Ta av från värmen då vätskan kokat bort. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjöl. Blanda ut med vätska och låt koka upp. Smaa av med senap, soja och vin/vinäger. Låt koka upp igen. Krydda med salt och peppar och rör ner svampen. Häll såsen på rullarna och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca. 30 minuter tills pastan är mjuk och osten fått en gyllengul färg.

Smaklig måltid!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0