Blåbärs-dessert
Spinner vidare på gårdagens recept med blåbär och bjuder på en god dessert som oftast avnjutes här hemma; fusk-cheesecake.
Bild lånad härifrån.
1 brk. Kesella
1 dl. valfri köpt Lemon Curd eller gör själv
200 gr. frusna blåbär
1 msk. socker *
4 smulade Digestivekex *
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Blanda Kesellan med Lemon Curd (vi använder en från Robertson's då den inte innehåller några läskiga tillsatser). Rör ner sockret i blåbären och ställ båda komponenterna kallt till en stund. Smula eller mortla kexen. Lägg blåbären nederst i ett serveringsglas och ringla Kesellan över. Toppa med kex-smul och servera direkt. Detta räcker till 4 personer.
♣

1 brk. Kesella
1 dl. valfri köpt Lemon Curd eller gör själv
200 gr. frusna blåbär
1 msk. socker *
4 smulade Digestivekex *
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Blanda Kesellan med Lemon Curd (vi använder en från Robertson's då den inte innehåller några läskiga tillsatser). Rör ner sockret i blåbären och ställ båda komponenterna kallt till en stund. Smula eller mortla kexen. Lägg blåbären nederst i ett serveringsglas och ringla Kesellan över. Toppa med kex-smul och servera direkt. Detta räcker till 4 personer.
♣
Kommentarer
Trackback