Vinnaren är Elin!

En vinnare av spelet Eco MIG som utlottades i samarbete med Ekokul är Elin som tänker ge bort tid i år! Sofi som lägger in egen sill och stickar egna tjocksockor! En alldeles ypperligt underbar klapp tycker jag! Stort GRATTIS! Rätt svar var såklart Plasticks!

Plasticks Bild lånad härifrån.

Tack, och åter tack till bästa Anna för ett, som vanligt, alldeles förträffligt samarbete!

 Bild lånad härifrån.

Maila den adress dit du vill ha spelet skickat så kommer vinsten om ett par dagar! Och för er som inte vann; kolla in onsdagstävlingen då vi lottar ut en speciell julutgåva av speciella eko-tofflor! ;)

Här kommer alla de tips på miljösnälla/smarta julklappar som de tävlande delade med sig av;

¤ Ida: Mitt julklappstips är att göra egna ljus av gamla stumpar man har liggande..
man loggar vekarna ur ljusstumparna, sedan får de smälta i vattenbad. under tiden letar man upp fina små burkar eller skålar (jag har använt allt från udda ljuslyktor man har stående till geleskålar (små söta skålar man gör gele i egentligen)

man knyter fast en återvunnen veke på en träpinne & lägger den över skålen du vill ha ljuset i. sedan är det bara att hälla i det smälta stearinet & låta det stelna. sedan lossar man bara viken från pinnen & voila! man har ett helt nytt ljus av återvunna stumpar! (vill man så kan man ju smälta olika färger av ljus & sedan varva i nya skålen, först en färg som får stelna, sedan nästa osv) kanske kan man doftsätta stearinet på något sätt??

¤ Johanna: Mitt tips är att göra egna halsband med pärlor från gamla halsband och fotoalbum om barnens år (om man har barn) och ge till farmor, mormor etc.

¤ Karin: Mitt tips är att göra egna, ätbara saker. Typ godis eller kakor och sedan slå in fint och ge bort. Funkar även som andra presenter än bara vid jul

¤ Slime: Jag tycker man kan ge bort sånt man inte själv behöver, typ böcker eller annat.

¤ Petra: Mitt julklappstips är att sticka en halsduk. Jag har tiggt restgarner av släkt som jag nu stickar en färgglad halsduk till min syster. Den blir jättefin. Känns som man stickar in mycket kärlek i den.

¤ T: Mitt tips är att ge bort hemlagad sylt eller fruktinläggningar i fina burkar med hemgjorda etiketter. Brukar vara uppskattat.

¤ Edun: Mitt julklappstips är hemmagjort eko-cerat eller kanske ett gott surdegsbröd eller smarriga praliner. Dessutom perfekt för alla middagsbjudningar under juletid. I år tänkte jag också tova tjocka iläggssulor till min far att ha i kängorna. Han blev nämligen väldigt intresserad när jag nämnde att jag höll på å tova. Också ett väldigt miljövänligt julklappstips och fantastiskt kul.

¤ Faster Sofi på Solgläntan: Jag brukar sticka "tjocksockor". Alltid uppskattat.
Brukar även lägga in sill i olika smaker. Smaksätt Creme fraich och i med inläggningssill. Fyll en glasburk och sätt ett fint stycke tyg runt och vips en fin present.

¤ Katja: I år kommer jag att ge bort:

-två jättelånga halsdukar, stickade av restgarner som jag köpt på Kupan
-saffransbiscotti i burkar från loppisar
-fikonmarmelad i vackra loppisburkar
(såklart ekoingredienser)
-tovade nyckelringar
-spetsdukskorgar, jag har massor av ärvda gamla spetsdukar, som blötes i våtrumstapetklister (undrar om det går att få tag i miljövänligt? tips emottages tacksamt!)sen formar man dem över ett glas eller en skål. Vips har man en fin skål att ge bort godsaker i!

¤ Cecilia Karlsson: Precis som i fjol gör mina egna marmelader i julklapp, för det är något som jag själv skulle uppskatta om jag fick. Först gör jag en grundsats marmelad med eko-apelsiner och eko-citroner. Därefter delar jag upp satsen och kryddar med det som personen som får marmeladen tycker om. Syrran får med smält mörk choklad som jag rört med medan marmeladen varit varm. Mor och far får med färskriven ingefära. Bara fantasin sätter gränserna för kryddningen, man får vara lite kreativ helt enkelt. Marmeladen häller jag upp i en fin glasburk med en egengjord ettikett.

¤ Lisa: Mitt tips på kanske en udda julklapp är att torka de fula bitarna som blir över på tex rådjuret vid jakten och sedan ge det till sina trogna vänner. Altså göra eget ekohundgodis! Väldigt enkelt och extremt uppskattat kan jag lova.

¤ Jenny: Egna ljus förstås! Varför? Jo, för det är mysigt med tända ljus, en utmärkt värme- och ljuskälla (spara på miljön!) samt att man kan designa dem efter tycke och smak. Av ljusmassa (eller varför inte återvinna gamla ljusslattar) kan man forma dem hur man vill. Vill man inte göra dem helt själv (eller har små barn som kan bränna sig) räcker det med att ta pennor med kallt flytande vax och skriva och måla på ljusen. En perfekt julklapp som är rolig att göra för stora som små till såväl mamma som kusiner man inte träffar så ofta.

¤ Ika: I år har jag planer på att ge bort holkar för flygande djur. Fast eftersom jag vill göra saker på mitt eget sätt blir det inga klassiska fågelholkar, utan mina föräldrar ska, om jag hinner bli färdig lagom till jul, få en fladdermusholk och en holk för tornfalkar.

¤ Elin: Mitt julklappstips är att ge bort tid. mina föräldrar ska få en städning. syskonbarnen ska få en dag med mig då vi bakar å gör annat kul. syster ska få jag hjälpa tvätta bilen. och allt detta ska givetvis göras med ekologiska och miljövänliga produkter.

¤ The Pilla: Jul/godis/hälsoblomma. En kruka där du sätter en gurka (ekologisk) och pyntar med tandpetare där du fäster godisar. Som jord har du t.ex russin. Kul. Innovativt. Gott. och uppskattat.

 


Kommentarer
Postat av: Ekokul leksaker

Grattis, grattis Elin! Och tusen tack alla som deltog för alla fina tips! Och naturligtvis, varmaste tack till fina Malin!

/Ekokul-Anna

2009-11-23 @ 12:16:08
URL: http://www.ekokul.se
Postat av: Katja

Elin är välförtjänt vinnare! Grymt tips! Grattis!

2009-11-23 @ 21:16:15
URL: http://sthlmblues.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Ekokul leksaker: Tack själv för ett otroligt gott samarbete!



Katja: Ja verkligen! Men alla tips var toppen-bra! :)

2009-11-24 @ 05:55:51
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0