Eget örtté

Johan & jag dricker otroligt mycket té från Yogi Tea här hemma. Underbart goda & härligt välgörande! Läser man innehållsförteckningen märker man dock ganska snabbt att många av téerna går att göra själv hemmavid. Kryddor som timjan, basilika, svartpeppar, anis, kummin, lakritsrot, mynta, rosenblad och lime är ofta förekommande.

Då jag torkade alla våra kryddor tidigare i höst testade vi att göra eget té av dem och det fungerade hur bra som helst! Vi lade de torkade kryddorna i vanliga té-kulor och lät dra ca. en kvart. I med en sked honung och saken var biff!

Vi ska verkligen ha detta i åtanke kommande vår då vi planerar vår örtträddgård så att vi sätter ännu mer spännande och själsliga örter!


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Tänk på att bär också är supergott att ha i te! Svartvinbär, både bären och bladen är mina favoriter! Nässlor är nyttigt och gott att ha i te osv osv osv...

2009-10-27 @ 12:15:20
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Ellinor: Ja precis! Vi ska plantera svartvinbärsbuskar till våren och planerar att göra saft på både blad & bär men nu även té. Tack för det! :)

2009-10-27 @ 14:42:17
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: lisa

Oh. Najs!

2009-10-27 @ 16:12:13
URL: http://popflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0