Svar från Unilever

Här är svaret från Unilever gällande Mildas ekologiska margarin;

"Hej!
 
Tack för ditt mail.
 
Milda EKO är tillverkat av ingredienser som är producerade med speciella odlingsmetoder där man använder mindre eller inga kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel som kan vara skadliga för miljön.
 
En produkt kan KRAV-märkas endast om minst 95% av råvarorna är ekologiska. Milda EKO innehåller vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, morotssaft, citronsaft koncentrat och arom från KRAV-godkända råvaror.
 
Har du fler frågor får du gärna höra av dig till oss igen."

Jag har mailat och frågat vad mer det innehåller än ovannämnda.

 

Kommentarer
Postat av: Annica

Alltså... Detta känns ju inte särskilt eko överhuvudtaget. Milda (läs: Hela Unilevers produktion) innehåller som ovan nämnt veg.olja = palmolja som skördas på mark där det nyss stod härlig artrik regnskog, inte sant? Hur kan det vara ekologiskt att skövla regnskog för att odla palmer? Me no get it.



Men du är garanterat mer insatt i detta än mig så rätta mig gärna för jag hoppas att jag har fel! Otroligt bra att du har uppmärksammat detta, jag är väldigt nyfiken =)

2009-10-25 @ 23:27:19
Postat av: Fanny

Nu kom jag att tänka på den där bilden du lade upp för ett tag sen som visar varför smör är mycket bättre än margarin. Och visst, det är kanske sant, och det är skitdåligt att en massa regnskog avverkas, men samtidigt är ju inte smörtillverkning så enkel som bilden visar. Enorma resurser går åt till att producera spannmål för att försörja den enorma boskapsindustri som producerar mejerivaror (och dessutom idisslar, vilket i sig ju blir oerhört omiljövänligt när det finns en så stor mängd boskap i världen), och dessutom förstår jag inte riktigt hur vegetarianer (är du vegetarian förresten? eller äter du bara väldigt mycket vegetariskt?) kan försvara att de stödjer mejeriindustri som är så tätt länkad till köttindustri och inte så mycket bättre i sättet de behandlar djuren. Dessutom är ju 80 % av världens vuxna befolkning laktosintoleranta och kan därför inte äta smör. Jag tycker absolut att produceringen av margarin måste förbättrats, och om det nu har kommit ett ekologiskt margarin så är väl det bra?

2009-10-26 @ 13:47:58
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Annica: Håller med, me not get it either! :)



Fanny: Ja, jag är vegetarian sedan 9 år och du har säkert rätt i mejeriindustrin inte är nåt bättre än köttindustrin.

Mig veterligen så kan laktosintoleranta äta äkta smör (det som heter smör) och hårdost, mina släktingar som är laktosintoleranta gör då det. Det är jättebra om det kommer ett bra, ekologiskt margarin, dock tror jag inte att detta från Unilever är det.

2009-10-27 @ 09:03:47
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Annica

Jag är iofs väldigt anti Unilever-koncernen överhuvudtaget.. Men jag inbillar mig att djuren behandlas bättre i den mejeriindustri som är ekologisk?

Kontentan från min sida är att det i den här frågan är oväsentligt vilken ofantlig mängd energi som går åt i spannmålsodling osv, det befogar på inget sätt skövling av x antal hektar regnskog där arter dör ut dagligen.

Sen att man själv slipper alla kemikalier om man skippar skiten som Unilever säljer är ju eg bara ytterligare en fördel... Och jag hoppas och tror att kossorna i Bregottfabriken och på ekologiska mejerier mår bättre än övriga kreatur.

2009-10-27 @ 12:43:32
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Annica: Jag med! Tror att allt de gör har en baktanke!

2009-10-28 @ 05:53:02
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0