Ellen Turner - vår nya guru!

Av en matintresserad granne här i byn fick jag tips om en riktigt gammal raritet som hon ärvt av sin farmor eller mormor. En kokbok från tidigt 1900-tal som jag genast kände att jag bara måste ha! Efter idogt letande bland nätbaserade antikvariat är den nu äntligen min;



Ellen Turners vegetariska kokbok!

  

 

Hela 506 recept bjuder läsaren på en snålvattenrinnande resa! Bröd, kakor, desserter, soppor, stuvningar & gratänger. Dessutom finns färdiga menyer för en hel vecka med förslag på middag med efterrätt på måndag, tisdag osv.
Den är fruktansvärt charmig och recepten är precis de vi letat efter eftersom de inte utgår från halvfabrikat i form av sojakorv eller quornbitar. Toppen! Minst ett i veckan ska testas från denna bok, och självklart kommer ni att få ta del av dem! :)

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Men ååh vilken fin kokbok! Är det en svensk författare? I vilket fall är det helt klart en känga till alla dem som anser att vegetarisk mat är ett modernt (=dumt...) påhitt=)

Ser fram emot att få ta del av recepten...

Kram!

2010-04-21 @ 15:14:35
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Anna: Bra fråga, det känns ju engelskt eller amerikanskt klingande, men man vet ju inte.



Och ja, jag håller med! Kul att man för 97 år sedan insåg vidden av det! ;) Kolla om du hittar den, min kostade 150 :- inkl. frakt och är i mint condition, dvs. superfräsch!



Massa kramar!

2010-04-22 @ 05:42:31
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0