Morotsplättar med kesoröra
Även en eko-familj med grundläggande värderingar kan "synda" med färdigt och halvfabrikat. Dock händer det väldigt, väldigt sällan i vårt fall och då det väl händer är vi ändå vädligt noga med vad halvfabrikatet innehåller. I lördags då vi kom hem från fjällen var det dags; vi hade inga rester i frysen och var alla vrålhungriga på stört!
Då är det gott att finna färdig plätt- och pannkakssmet från Oatly (innehåller havrebas (vatten, havre 10%), ägg, risstärkelse, salt, rapsolja, konserveringsmedel (E202 och E296) ) i kylen. Vips hade jag rivit morötter * och parmesan * och vispat ner i smeten tillsammans med finhackad persilja *, dinkelflingor * och chiamjöl *.
Jag stekte de sedan i min älskade plättlagg i gjutjärn (tack bror! ♥) med lite smör *. Se till att laggen är riktigt het!
Under tiden svängde jag ihop en god kesoröra med keso *, finhackad chili, salt *, peppar *, pressad vitlök, lite majonnäs * och en förp. avrunna kidneybönor *. Denna röra är även ljudligt god att äta till bakad potatis för oss vegetarianer (och även andra för den delen! ;) )
Även Leon gillade de matiga plättarna med tillbehör, titta bara;
Och här är det slutliga resultatet;
Här finns för övrigt ett gott recept på egen, hemmagjord plättsmet för det är ju faktiskt det allra godaste & bästa!
Malin ♣
mums! åt också keso igår med plättar! SMARR! fast hade sylt och banan också.
Lisa: Men så gott! :P