Lyxgrädde med frukt

Ikväll kommer fina vänner hit på middag och jag tänkte slå på sopptrumman och bjuda på ekologisk jordärtskocksoppa med eko-quesadillas till. Då det blir mat med hetta och sting i kan det vara gott med något sött för tanden till dessert så då kör vi på en gammal sliskig klassiker; fruktkompott med mandelgrädde! Johans pappa älskar denna efterrätt men jag har moderniserat grädden lite genom en touch av vit choklad... :P

Häll upp blandad frukt *, antingen färsk eller coctail (Grön Gåva har ekologisk fruktcoctail från Kung Markatta), i skålar. Droppa över lite citronsaft * och ställ åt sidan.
Vispa sedan 3 dl. grädde för 4-6 personer och riv ca. 100 gr. mandelmassa grovt (gör egen * eller försök hitta en utan en massa skräp i) och rör ner i grädden. Grovhacka 100 gr. vit choklad * och blanda ner. Servera kompotten med en klick grädde på toppen och en stooor sked!

Busenkelt att göra och framför allt jättegott!

Malin ♣

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0