Now we're talkin'!

I förra veckan var Caroline från Hippo Treatment här. Hon jobbar med behandlingar för både människor och djur, bla.a. inom kranisakral terapi, akupunktur, magnetterapi & massage. Hon jobbar också som djurkommunikatör och det var därför vi anlitade henne; hon skulle prata med Lotus & Tofu!



Vi har pratat med Lotus en gång tidigare, den gången var det Annika Rönnqvist som pratade med honom, och det är henne Caroline utbildat sig hos så vi var sugna eftersom första gången gav bra resultat.
Jag kommer inte att delge allt vi fick svar på då vissa saker känns som om man vill hålla dem inom famlijen.

Först var det lill-Tofus tur att prata. Husse följde med och Leon & Lotus satt utanför dörren och funderade på vad som pågick där inne!



Ganska snabbt sa dock Tofu att han ville att brorsan skulle komma in så han fick sällskap så då blev det bara Leon & mamma kvar ute i köket.

Tofu berättade för Caroline att han tyckte Lotus var bäst! Han var bästa vännen! Han gick sedan och lade sig på gästrumssängen medan han förtydligade att han hade det bra där. Han talade också om att han ville mysa, då var han i sitt esse, och att han gillade värme runtomkring sig.
Han berättade också att han ibland får magknip och därför skulle vilja äta lite mindre portioner men oftare istället för två lite större mål som han äter nu.

Då det var Lotus tur undrade han direkt vad som pågick och vad Caroline gjort med Tofu tidigare. Det är så typiskt Lotus, han är så mycket mer skeptisk till allt och mycket mer rädd och försiktig än lillebror.
Vi ville försöka få bukt med att han hoppar & skäller på våra gäster och han förklarade att han inte menade något illa med det utan att all energi åker ut i benen så det liksom spritter i dem. Caroline förklarade att folk kan bli rädda av det och då vill de ju inte hälsa alls, och det var inte hans mening. Han bad om hjälp för att avleda lite av hans glädje då det kommer folk så det får vi verkligen ta till oss.
Hon frågade (på vår önskan) om han hade ont någonstans och han svarade runt höftlederna. Det sa han även till Annika coh det hade vi inte nämnt för Caroline så det kunde hon omöjligt veta. Precis som med Annika sa han att det hjälpte med massage och så förmedlade han en bild av hur det kunde se ut. Caroline visade oss hur massagen sett ut och det visade sig att det är precis så som jag gjorde då han skulle in i utställningsringen för att lösa upp eventuella spänningar som skulle ge en stel helhet! Bra, då vet vi vad han tycker om och kan ge honom det.
Han berättade också att han gärna sover i Mysan inne i Leons rum eftersom de sover så gott tillsammans. Då Caroline sa att han inte fick sova där nu eftersom Leon vaknar då han går in och ska bädda där så efterlyste han en sådan mysig plats någon annanstans. Förstår det, jag menar han sover ju annars bara i soffan, vår säng, på köksssoffan, på gästrumssängen, i BIA-bädden framför kaminen, på hallgolvet med golvvärme mm. ;) Som sagt, de är riktiga mysråttor!
Vidare sa han att han har svårt att sätta gränser med Tofu, han vet inte riktigt hur mycket han ska säga till. Det har vi märkt sedan tidigare och vi jobbar med att stärka honom i det. Han upplyste också oss om att Tofu var en frågvis bror och att det var jätteirriterande då han frågade saker som Lotus inte kunde svara på! :) Han kände sig vuxen men blir snabbt ett barn igen så fort det vankas bus & lek. Sötnos! Men i övrigt så sa han att de stod varandra väldigt nära. Han passade också på att berätta att han inte saknade bruset i stan nu då han bodde på landet. DEt var så lugnt & skönt här så nu såg han i stället fram emot de gånger vi åkte in till stan.

Det var roligt att få berkäftelse på att de faktiskt tycker så mycket om varandra som vi ändå misstänkt. De är verkligen varandras bästa vänner i vått och torrt och det är så rörande att se!

I slutet av februari åker vi söderut för att hälsa på Leons stor-kusiner ♥ (jippie, vad vi längtar!) och då ska Lotus får vara hemma hos farmor & farfar (Johans föräldrar) så det ska bli spännande att se hur de har det utan varandra. Vi gör detta för att det känns enklare för oss att resa iväg och bo hemma hos någon annan med endast en hund, men även för att Lotus ska få lite egentid med farfar (läs bli galet bortskämd utan dess like) då han är favoriten nr. 1! Han har inte fått det på länge och vi tror han behöver få lite odelad uppmärksamhet ett par dagar. Vi ska vara borta i 4 dygn och usch så jag kommer att sakna honom!!!

Caroline tar 250 :- för 30 min. kommunikation med djur, läs med på hennes hemsida! Vi är jätteglada över att vi tog detta tillfälle i akt för det känns som om vi går stärkta ur det faktum att vi kände våra hundar rätt väl och hade ganska stor koll på hur de tänker och fungerar. :D Det gör att vi bara kan få det ännu trevligare tillsammans!

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Níklas

500:-/timmen för att prata med djur. Nästan värre än att vara livscoach...

2010-01-25 @ 11:46:35
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Niklas: Ha, ha, hon har ju schysstare timlön än oss i alla fall! ;)



Skämt åsido, man väljer ju själv vad man lägger förmögenheten på; du kanske köper till ett sportkanalspaket för en hundring eller tre i månaden för att Ibra är ditt intresse. Vi lägger en hundring eller tre (denna gång fem) på våra hundar för att de är vårt intresse. Alla är vi ju olika och då är det ju tur att det finns de som kan se om våra intressen; i ditt fall kanske Canal Digital och i mitt fall Caroline! ;)



Krama om de där hemma!

2010-01-26 @ 06:48:40
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Niklas

Sant Malin. Vi har alla våra prioriteringar var vi vill lägga pengarna. Självklart får ni göra det ni känner för, även om just jag inte tycker att det är vettigt.



Min kommentar syftar mer på att Caroline har ett för högt timpris än att ni anlitar henne.



Krama om familjen du med.

2010-01-26 @ 08:16:23
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Niklas: Ja, det kan man ju fundera kring om man vill. Men det är väl så i en extretm nischad bransch; att man måste ha ett rejält timpris eftersom jobben kanske inte haglar in och de som väl anlitar en kanske inte alltid tittar till priset utan till tjänsten. Vad vet jag?



Men nog vore det rätt najs med den timlönen för ett vanligt heltidsjobb! ;)

2010-01-27 @ 05:49:29
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0