En dag att minnas

Igår var vi ute på en tur med båten i vår skärgård. Det blir inte så ofta vi kommer oss iväg nu med både hundar och barn, annat var det då det bara var vi. Men det gör inget, för det gör de få tillfällen vi faktiskt kommer iväg än mer minnesvärda och speciella.Himmel och hav nästan smälter samman i horisonten. Kan det vara så vackert???

 

 

Att sitta i fören och kika ut på oädndligt hav är spännande, det tyckte Leon med som såg alltifrån andra, större och snabbare, båtar, kanotister och fiskmåsar och kajor. Och alla vinkade man såklart till, allt enligt sjöetiketten som råder.
Fiskeläget Trysunda är bland det mest pittoreska man hittar!Dagen avslutades med bad hos farmor och farfar nere vid kajen. Kul att plaska själv, och ser ni: båtkannan från Ekokul är med! :D

Malin ♣ 


Kommentarer
Postat av: Lisa

ser himla mysigt ut! kul att ha en egen båt!

2010-07-21 @ 11:36:26
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Jennie W

Skulle du kunna skriva ett inlägg om klorin? Senast idag var det en tjej som jobbar på Waynes som köpte klorin, att använda till caféet - och det finns många miljövänliga alternativ som ändå är tillräckligt desinficerande för att kunna användas i restaurangkök. Jag kunde såklart inte hålla tyst och mejlade omedelbart till Waynes för att fråga vad de har för miljöpolicy. (Hon köpte även Euroshopper handtvål, vilket inte är ett superbra alternativ ur miljösynpunkt heller.)

Många menar att klorin inte alls är så farligt för miljön. Du som har koll: vad är det som gäller egentligen? Och varför är det inte i princip förbjudet? Nyfiken!

2010-07-21 @ 12:49:56
Postat av: Belinda

Det verkar finnas vissa oklarheter kring Klorin. Det lär dock ska bilda farliga ämnen i reningsverken, och dessutom kan det vara farligt vid användning. I denna tråd finns det en person som resonerar intressant kring frågan, #9http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?p=100149

2010-07-22 @ 15:13:11
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Båten är Johans föräldrars men det är skönt att kunna låna den då man känner att det passar.Jennie W: Jag har så dålig koll på klorin då jag fått dubbelsidig info, det blir svårt att veta vad man ska tro. Jag har en flaska hemma i nödfall som står i det låsta skåpet där vi förvarar lösningsmedel, lack, färg mm. som endast används vid magsjuka. Jag har hört att exempelvis ättiksprit ska fungera lika bra men jag vågar inte lita till det då det kommer till just magsjuka, tyvärr, som jag fullkomligt hatar att få.Jag ska ta och läsa igenom tråden ovan då jag får tid, om inte annat lägger jag upp ett inlägg som kan skapa diskussion på bloggen så får vi mer info att ta del av. På så vis blir jag mer kunnig också! :)Belinda: Mer om detta kommer framledes, det är völdigt intressant! Tack för att du tog dig tid!

2010-07-23 @ 09:50:14
URL: http://www.lyckobacken.se
Postat av: Belinda

Om man är ute efter den bakteriedödande effekten Klorin har kan man antagligen med fördel byta ut det mot ekologiskt medel. Sonett har ett alkoholbaserat som är godkänd för storkök och dylikt. Däremot är det nog svårare om det är blekeffekten man vill åt. Kanske funkar det med ekologiskt blekmedel för tvätt?Euroshopper handtvål är dock ett klockrent dåligt alternativ eftersom tensiderna är onödigt svårnedbrytbara och med största säkerhet baserade på fossilolja. Dessutom är syntetisk parfym både svårnedbrytbar och hälsovådlig i normalfallet. Bra alternativ är istället riktiga tvålar/såpa (baserad på vegetabilisk olja förtvålad i en stark bas) eller sockertensider, som är lättnedbrytbara, samt utan innehåll av fossiloljeprodukter.

2010-07-23 @ 21:12:33
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Belinda: Tack för det! :)I tvättmaskinen ska man kunna tillsätta bakpulver till vittvätten om man känner behov av att bleka den, har dock inte känt behov av att testa det.

Ytor, som t.ex. diskbänken, fungerar det perfekt att gnida med en halv citron, den blir skinande blank!Ja, man undrar varför alla ska envisas med dessa billiga skittvålar? Det finns ju så många bra alternativ numer, även i den konventionella handeln...

2010-07-26 @ 05:26:01
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0