Grekisk sallad

Sommartid älskar vår familj mer än vanligt att avnjuta salladsmiddagar som avslutas med ett stort fruktfat. Och det är ju himla bra mat; lätt att variera i det oändliga och snabbt att svänga ihop.

Igår blev det en grekisk sallad här hemma, gjord på ganska traditionellt vis och med fina råvaror.



På ett stort uppläggningsfat (vårt fina från Kosta Boda är en bröllopspresent från älskade bror med familj) lade jag egenodlad plocksallad *, egenodlad spenat * och egenodlad ruccola. Över det strödde jag plommontomater * som jag delar i klyftor om 4, rödlöksringar * och urkärnade och avrunna Kalamataoliver *. Jag toppade anrättningen med smulad Fetaost *, flingsalt *, grovmalen svartpeppar *, chiliflakes och fin extra jungfrulig olivolja.



Till detta åt vi ciabattabröd utan tillsatser bakade så surdeg som jag stekte med snittytan nedåt i gjutjärnspannan och sedan gnuggade en vitlöksklyfta * på samt kryddade med lite flingsalt * och chiliflakes.

En stor kanna källvatten med skivad citron * utgjorde måltidsdryck och detta var bland det godaste vi ätit på länge! :P

Malin ♣


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0