Salta mandlar

Då det är varmt ute blir i alla fall jag väldigt saltsugen, och det är ju bra inom rimliga ramar för då dricker man lite mer och saltet hjälper till att binda vätskan som behövs för att förhindra uttorkning.

Dessa underbart goda salta mandlar brukar min pappas A göra och de är så vansinnigt goda och busenkla att göra att jag bara måste dela med mig av receptet.

Salta mandlar

200 gr. mandlar med skal *
1 ½ tsk. salt *
vatten

Sätt ugnen på 200 °. Blötlägg mandlarna i en bunke med så myckt vatten att de är helt täckta. Låt stå tills ugnen blir varm. Häll av vattnet och strö över saltet. Rör om noga. Häll ut nötterna på en plåt och ställ i mitten av ugnen ca. 20 min. eller tills mandlarna är torra och fasta (de blir lite mjuka och sega av vattnet men det ska de bli så saltet riktigt tränger in). Rör om då och då.

 

Naturella, ekologiska mandlar! Mums!

Låt svalna och njuuut! :P

Vill man göra annat av de otroligt nyttiga mandlarna tror jag denna himmelska mandelmjölk från Vera's fina blogg är ljuvlig!!! Ska testa framöver!

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Vera

Åh, vad gott med salta mandlar. Det ska jag göra någon dag. Perfekt som godis-tugg och ha med sig i väskan! Tack för tips, Malin!

2010-07-23 @ 16:05:28
URL: http://hallonmuffin.wordpress.com
Postat av: Lisa

åh låter gott

2010-07-23 @ 19:30:20
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Vera: De är verkligen supersmarriga! :P



Lisa: Ja, verkligen!

2010-07-26 @ 05:22:29
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0