Te ska va isté på sommaren! (Rubriken är småkul endast om man vet hur Norrbottniska låter!)

I helgen kunde jag hämta ut ett paket från FiaBrunkullan inne i vårt närliggande samhälle. I det låg inte mindre än deras båda nya isté-téer samt en till förpackning Brunkullans Grönt vårté limited edition. Tack snälla!Isté rött består av mango och jordgubbar ackompanjerade av citrongräs, nypon, äpple och hibiskus. En syrligt fräsch smak som även går att dricka som 'vanligt té' då honeybush och rooibos.Vi bryggde detta starkare än vanligt och tillsatte sedan 3 bitar råsockerbitar * på lite drygt en liter té. Detta fick sedan svalna. I en kanna skivade jag ett äpple * och en citron * tunnt tillsammans med *morotskal' *, dvs. jag skalade en morot med skalare men använde skalet. Tunna, långa skivor blev resultatet.
Detta fick sällskap av egenodlad * mynta och allt té och innan servering så fylldes glas upp med isbitar och sedan njöt vi. Oj så läskande denna friska dryck blev!

Det gröna istéet består av sencha-té i basen så även det passar att drickas varmt. Har en fruktig smak av mango och päron samt kinesisk jasmin och citrongräs. Detta skapar den underbaraste av dofter och gästerna vi haft i helgen ville regelbundet sniffa i denna påse!Vi bryggde detta på samma sätt med råsocker * men skivade ett Anjou-päron *, en decimeterlång bit gurka * och en citron *. Den krydda som rekommenderades till detta isté var citronmellis * - även den odlad i egna landet. Förstår ni hur underbart det var att kunna plocka allt som "behövdes" till téet i den egna kylen och ute i trädgården?

Detta té släckte törsten oerhört och verkade som välkomstdrink igår, något som alla inblandade uppskattade. Jag gillar både sorterna oerhört, men har inte hunnit utse en favorit ännu. Men det kommer, jag lovar! 

 

Ekonörden Malin är glad för en ny förpackning av sitt favorit eko-té då det gamla tagit slut. Jippie!

Malin ♣
Kommentarer
Postat av: Lisa

åh så gott!

2010-07-19 @ 13:33:57
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Ja, det är så fruktansvärt got! :P

2010-07-21 @ 08:05:10
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0