Ekonördarna lämnar omdöme!

Nu har vi hunnit smaka av alla godsaker vi fick hem från Kung Markatta förra veckan och precis som jag trodde blev vi inte besvikna!




 På flaskans etikett kan man läsa; "Natuligt god ljus lager. Detta ekologiska öl är välbalanserat med en rund bitterhet som en äkta pils ska ha. Servera den väl kyld."

Då vi är absolutister kändes det inte som om vi ville öppna ölen och dricka upp den för en recensions skull. Sen hade det inte blivit en bra recension då ingen av oss heller tycker om just öl bland det utbud alkoholhaltiga drycker som finns. Så vad gör man då när man vill vara en seriös blogg-recensent och man lovat både läsare och företag att lämna omdömen? Jo men man tar med ölen till någon som har god ölvana men också ett fantastiskt ölsinne - den perfekta kombinationen för detta uppdrag. :) Så här lyder personens utlåtande;

"Den påminner om ett gott tjeckiskt öl och är faktiskt väldigt pilsner-likt i smaken. Mycket beska och bra smak för att "bara vara en folköl". Lättdrucken och fyllig i smaken. Kommer garanterat att bli en lättsåld storsäljare."

 

Vi tackar för god medverkan av J!

 Här hemma har vi alltid gillat granatäpplen till både ditten och datten - även om det är lite meckigt att peta ur kärnorna och även om fläckarna som i alla fall vi alltid får på oss är näst intill omöjliga att få bort från kläderna så är det värt det för denna sortens äpple är ju så goda.
I denna juice får man allt det där men slipper det meckiga i att peta själv och därigenom slapp vi söla ner oss. Juicen smakar precis som det där goda höljet runt kärnorna och är precis så där rödvins-sträv i smaken som granatäpple är. Men det klart, så är det ju bara ren och skär granatäppeljuice också! :D Även Leon gillade denna även om man såg att det "drog lite bakom öronen" på honom och det är jättebra då granatäpple är så väldigt nyttigt!

 Äppeljuice kan lätt kännas sträv och besk i smaken, och de sorter vi hittat som inte smakat så har då varit söndersockrade istället och det har inte blivit varken gott eller hälsosamt. Den här goda juicen är det ljuvligaste man kan inmundiga! Mums! Som ett gott, sött äpple man inte behöver tugga och ändå helt naturlig. Pressat äpple och inget mer. Underbart! Denna vill jag dricka hela året; kall om somrarna i picknickkorgen tillsammans med goda mackor och smarriga sallader, varm om vintrarna med hel kanel, vaniljstång och kardemummakapslar. Jisses så gott!

 Ska jag vara ärlig så kände jag mig väldigt skeptisk till smakkombinationen fikon och granatäpple. Det var nog kanske mer just att dricka fikon som störde...fikon är i mitt tycke nästan precis för sött för att man ska kunna äta det och jag äter det helst i små, små bitar i t.ex. sallad eller gröt. Men vet ni, denna juice är supergod! Jag tror att det är det sträva och små-beska från granatäpplena ihop med det söta och lite små-sliskiga från fikonen som gör denna till en kanongod juice! Iskall med kanske lite krossad is och en limeklyfta kommer den här att göra succé som alkoholfri drink i sommar! Och det passar säkert ypperligt att tillsätta lite bubbel, kanske mineralvatten eller typ fruktsoda, om man känner för det!

 Persiko- och äppeljuicen gillades speciellt av Leon här hemma. Vi vuxna tyckte den kändes lite för "tjock" för att kännas lättdrucken så jag fick genast en idé om att använda denna som bas då man gör fruktsoppa! Tänk att klippa ner torkade äpplen, lite russin, torkade aprikoser, dadlar och fikon. Ljumma lätt i en kastrull och dricka utomhus. Typ i oktober då det börjat skymma...det ni!

Vad kan man då dra för slutsats av detta? Ja, man kan ju börja med att gratulera Kung Markatta till att de lyckats mer än väl med sin nya dryckessatsning! Kommer vi att köpa dessa? Absolut - om man bortser från ölen! ;) Dock tror jag att äppeljuicen och fikon- och granatäppeljuicen kommer att få förtur ner i kundvagnen!

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Lisa

vart säljs dom där? skulle vilja smaka dom där också :D

2010-06-01 @ 15:05:04
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: De säljs där Kung Markattas sortiment finns. Hoppas Grön Gåva tar in dem! :)

2010-06-02 @ 08:21:40
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0