Hippihäxans bärpaj

Hos en av mina favoritbloggar (har varit det sedan begynnelsen känns det som!) Hippihäxan hittade jag detta recept på en bärpaj. Låter ljuvligt gott och väldigt likt det jag gör med jorgubbar.

Bärpaj

150 gr. smör *
3 dl. siktat dinkel *
½ dl. råsocker*
1 tsk bakpulver

Fyllning

3 dl. bär eller rabarber och jordgubbar som i Emelies variant
2 dl. crème fraiche *
0,25 dl. råsocker *
1 tsk. vaniljsocker *
1 ägg *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen tryck ut den i en pajform, ca 28 cm i diameter.
Rör ihop bär, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Häll smeten i pajskalet.
Grädda pajen i 175° i ca 30 minuter. Den får inte gräddas för länge då blir den inte seg och god.



Våra rabarber som växer vid husknuten fotades i lördags. Då vi kommer hem från semestern efter midsommar tar jag alla och på så vis hinner det komma upp lika mycket till under sensommaren. Dubbel skörd alltså! :D

Servera med vispad grädde * eller hemmagjord vaniljvisp.

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Lisa

namnam!

2010-06-16 @ 13:00:13
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Ja, det tror jag med! :)

2010-06-17 @ 05:28:20
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0