Hippihäxans bärpaj
Bärpaj
150 gr. smör *
3 dl. siktat dinkel *
½ dl. råsocker*
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl. bär eller rabarber och jordgubbar som i Emelies variant
2 dl. crème fraiche *
0,25 dl. råsocker *
1 tsk. vaniljsocker *
1 ägg *
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen tryck ut den i en pajform, ca 28 cm i diameter.
Rör ihop bär, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Häll smeten i pajskalet.
Grädda pajen i 175° i ca 30 minuter. Den får inte gräddas för länge då blir den inte seg och god.
Våra rabarber som växer vid husknuten fotades i lördags. Då vi kommer hem från semestern efter midsommar tar jag alla och på så vis hinner det komma upp lika mycket till under sensommaren. Dubbel skörd alltså! :D
Servera med vispad grädde * eller hemmagjord vaniljvisp.
Malin ♣
namnam!
Lisa: Ja, det tror jag med! :)