Mammas pastarullar

Så här innan helgen kan det ju vara bra med ett middagstips och vad passar då bättre än mammas krämiga pastarullar med god, vegetarisk fyllning?

Precis. Ingenting! ;)

För 4 personer behövs;

400 gr. Philadelphiaost *
½ finhackad gul paprika *
½ finhackad röd paprika *
2 pressade vitlöksklyftor *
1 knippe gräslök * (egenodlad OCH ekologisk, kan det bli bättre?)
8 soltorkade tomater *
1 finhackad röd lök *
salt *, peppar *, ev. chiliflakes
färska lasagneplattor

 

3 dl. tomatsås * (eller gör enkelt en egen variant genom att bryna ½ gul lök * med 1 pressad vitlöksklyfta * och 10 skållade körsbärstomater * i lite olja *. Tillsätt 1 tetra med krossade tomater * och lite tomatpuré *. Klart!)

 

3 dl. ostsås * (klicka här för recept!)

2 dl. riven ost *

200 gr. små, förvällda broccolibuketter *

Blanda samman ingredienserna till fyllningen genom att finhacka alla grönsaker och röra ut i mjukosten. Smaka av med salt, peppar och ev. chiliflakes. Dela plattorna i decimeter-breda fyrkanter och fyll med mjukostblandningen. Rulla ihop och lägg på ett fat med skarven nedåt. Häll sedan tomatsåsen (gärna varm så går det fortare i ugnen sen) i en ugnsform och lägg i rullarna med skarven nedåt så att inte all fyllning läcker ut. Lägg tätt i formen så de håller sin rundhet. Häll över ostsås (också den gärna varm så det går fortare inne i ugnen) och strö över riven ost. Lägg de förvällda broccolibuketterna överst och gratinera pastarullarna i ugnen ca. 20 min. på 225 °.

Servera med en god sallad!



Malin ♣


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0