Hemmagjord glass är godast och så enkel...

...för att inte nämna tillsatsfri! 

Vanlig hederlig glass, i smaken vanilj i fallet på vår gamla bytta som hängt med i bra många år men numer fungerar som matlåda i frysen då plasten är "okey", innehåller mjölk, grädde, glukossirap, vasslepulver, socker, druvsocker, äggula, vaniljarom med vaniljmärg, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl).

I helgen, faktiskt under Earth Hour, anvnjöt vi inte mindre än tre olika sorters hemmagjorda glassar; kanel, blåbör & jordgubb! Receptet kommer ursprungligen från Katarina och vi använder oss jämt av det! Enkelt att komma ihåg och med saker i alla fall vi alltid har hemma.

Hemmagjord glass, 4 port.

2 äggulor *
2 dl. florsocker *
2 dl. vispgrädde *

Vispa samman allt till samma konsistens som smält, halvmjuk glass, och vispa i valfri smaksättning. Häll i en form och stoppa i frysen ca. 6 timmar.

 

 

 

Lämplig smaksättning är t.ex. 250 gr. jordgubbar *, 250 gr. blåbär *, 1 msk. kanel *, 2 mosade bananer *, 250 gr. hjortron, 250 gr. frusna hallon *, 250 gr. mango, 100 gr riven/grovt hackad choklad *...listan kan göras oändlig!

Smaklig måltid!

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Lisa

MUMS

2010-03-31 @ 13:04:08
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Lisa: Ja, det är det verkligen!

2010-04-01 @ 05:21:47
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0