Hemmagjord glass är godast och så enkel...
...för att inte nämna tillsatsfri!
Vanlig hederlig glass, i smaken vanilj i fallet på vår gamla bytta som hängt med i bra många år men numer fungerar som matlåda i frysen då plasten är "okey", innehåller mjölk, grädde, glukossirap, vasslepulver, socker, druvsocker, äggula, vaniljarom med vaniljmärg, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl).
I helgen, faktiskt under Earth Hour, anvnjöt vi inte mindre än tre olika sorters hemmagjorda glassar; kanel, blåbör & jordgubb! Receptet kommer ursprungligen från Katarina och vi använder oss jämt av det! Enkelt att komma ihåg och med saker i alla fall vi alltid har hemma.
Hemmagjord glass, 4 port.
2 äggulor *
2 dl. florsocker *
2 dl. vispgrädde *
Vispa samman allt till samma konsistens som smält, halvmjuk glass, och vispa i valfri smaksättning. Häll i en form och stoppa i frysen ca. 6 timmar.
Lämplig smaksättning är t.ex. 250 gr. jordgubbar *, 250 gr. blåbär *, 1 msk. kanel *, 2 mosade bananer *, 250 gr. hjortron, 250 gr. frusna hallon *, 250 gr. mango, 100 gr riven/grovt hackad choklad *...listan kan göras oändlig!
Smaklig måltid!
Malin ♣
MUMS
Lisa: Ja, det är det verkligen!