Majsbiffar
Av min älskade mamma + i några mail efterfrågades receptet på majsbiffarna som vi åt häromdagen och hur kan jag neka er det? :)
Majsbiffar, 12 st.
500 gr. frusen majs *
150 gr. riven Västerbottensost
salt *, peppar *, chiliflakes
2 ägg
4 rejält rågade msk. siktat dinkel *
5 torkade, sönderklippta soltorkade tomater *
2 pressade vitlöksklyftor *
1 finhackad gullök *
Häll allt i en bunke och mixa med stavmixer till en tjock och ganska slät smet. Ställ svalt minst en timme så smeten hinner "sätta sig".
Stek sedan gyllenbruna ca. 4 min. på vardera sida i en stekpanna (gärna gjutgärn) i lika delar smör * och rapsolja.
Vi åt potatis*- och broccoli*mos till jämte en hemmagjord ailoi och gurkstavar. Leon fick som vanligt chiamjöl och finklippt persilja över sin portion.
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
Malin ♣