Majsbiffar

Av min älskade mamma + i några mail efterfrågades receptet på majsbiffarna som vi åt häromdagen och hur kan jag neka er det? :)

Majsbiffar, 12 st.

500 gr. frusen majs *
150 gr. riven Västerbottensost
salt *, peppar *, chiliflakes
2 ägg
4 rejält rågade msk. siktat dinkel *
5 torkade, sönderklippta soltorkade tomater *
2 pressade vitlöksklyftor *
1 finhackad gullök *

Häll allt i en bunke och mixa med stavmixer till en tjock och ganska slät smet. Ställ svalt minst en timme så smeten hinner "sätta sig".

Stek sedan gyllenbruna ca. 4 min. på vardera sida i en stekpanna (gärna gjutgärn) i lika delar smör * och rapsolja.



Vi åt potatis*- och broccoli*mos till jämte en hemmagjord ailoi och gurkstavar. Leon fick som vanligt chiamjöl och finklippt persilja över sin portion. 

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Malin ♣

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0