Squashgratäng

Sist ut av recepten på maten jag åt i förra veckan är en enkel och krämig squashgratäng som dessutom går att göra helt ekologisk även den!

Krämig squashgratäng, 4 port. 200 °C

1 stor squash *
1 ask körsbärstomater *
1 röd lök *
2 vitlöksklyftor *
olja *
salt *, peppar *
100 gr. Fetaost *
2 dl. grädde *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

 

 Skär squashen i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skär löken tunnt och hacka vitlöken.
Stek squashen mjuk i lite olja. Lägg sedan i tomater, lök & vitlök och låt fräsa i några minuter. Salta & peppra och lägg i en mindre ugnsform.
Blanda Fetaost med grädde och häll/bred över grönsakerna. Ställ in i ugnen på 200 ° tills ytan är gyllene.

 

Servera med en god sallad och gärna citronpotatisen.

Malin ♣

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0