Kramp i vaderna?

Både som gravid och då jag utövat yoga & pilates har jag ibland fått fruktansvärd kramp i vaderna. Hittade ett tips för ett tag sedan i en tidning, minns tyvärr ej vilken, på hur man enkelt kan åtgärda detta sendrag.

- Man kan ha druckit för lite under dagen så ta för vana att dricka ett glas vatten innan träningspasset eller innan sänggående om du är gravid eftersom dessa kramper ofta kommer nattetid då.

- Det kan bero på magnesiumbrist och åtgärdas enklast om man äter banan, pumpafrön eller mandlar. De tillsammans utgör ett bra mellanmål innan träningen och som gravid är de smarta saker att alltid ha med sig i väskan och äta då och då under dagen.

- Kalciumbrist kan också vara en orsak så boosta snabbt kroppen med apelsinjuice, russin eller torkade aprikoser. Också bra att ha med sig i väskan.

Då jag var gravid hade jag alltid en liten plåtask med cashewnötter, solroskärnor, mandlar, valnötter, pumpakärnor, russin, torkade osvavlade aprikoser, torkade fikon, torkade dadlar och några rutor mörk choklad. I en Banana guard förvarade jag en banan och en vattenflaska i väskan på det och man är fullt utrustad! Idag har jag exakt samma innehåll med i Leons kylbag då vi åker iväg, minus chokladen, då det är perfekt att ge som litet energigivande snack med lite vatten.

Malin ♣


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0