Kräsna finsmakare tar sig an ljuvlig glass!

Vi fick ju hem ett lass glass från Lejonet & Björnens nysatsande linje med KRAV-märkt superpremiumglass och förra veckan smakades de av här hemma (vi var ju tvungna innan mitt sockerstopp den 1 maj!)



Vi har både smakat själva och tillsammans med nära & kära (vi fick ju en del!) men här följer mina & Johans betyg;

 

Choklad Malin 5/5, Johan 5/5

- En helt fantastisk glass! Mjuk i konsistensen och en perfekt chokladsmak trots att den inte är så kraftig. Då vi båda är riktiga chokladfreaks fick denna full pott hos oss båda! Den både smakmässigt och bokstavligt talat smälter i munnen!



Jordgubbssorbet Malin 5/5, Johan 4/5

- Kraftig jordgubbssmak som smakar som nyplockade, solvarma gubbar från landet. Inte alls så isig som sorbeter lätt kan vara, utan len och smidig. Klockren sorbet so känns frisk och fräsch med lätt syrlighet!



Mocca & espresso Malin 3/5, Johan 4/5

- Distinkt kaffesmak som smakar "äkta" kaffe och inte konstgjorda aromämnen. Jag tycker verkligen inte alls om kaffe men tyckte ändå glassen var god, det gjorde även en av våra snickare som heller inte gillar kaffe. :) De lyckades bra med andra ord! ;)



Vanilj Malin 4/5, Johan 5/5

- Så här smakar RIKTIG vaniljglass!!! Ofta känns det som om man äter vaniljglass som komplement till något, typ bär- eller fruktpaj, men denna glassmak håller verkligen att äta som den är, rakt av! Jag är inte heller något stort fan av vaniljglass bara som den är men denna slukade jag! Härligt sötma och riktiga vaniljkorn från äkta vaniljstång - det är grejor det!

På det stora hela måste vi säga att det är fantastiskt goda glassar! Vi har alltid gillat Lejonet & Björnens goda glassar eftersom vi i Övik varit så bortskämda med att kunna köpa de sommartid nere i vår vackra gästhamn, och dessa KRAV-märkta glassar- och sorbeten var inget undantag. Det känns att de är gjorda på riktiga råvaror och de håller en hög kvalitét i smak.
Dessutom har de inte blivit isiga trots att vi tagit dem ut och in ur frysen flertalet gånger, om det beor på hög kvalitét eller något annat låter jag vara osagt, men bra är det ju hursomhaver!

Ett jätte-tack till Katarina, vd. på Lejonet & Björnen, för allt engagerande i att få glassen till Övik (nej, den har inte åkt extra och belastat miljön utan vi fick den tillsammans med gästhamnskioskens leverans och kunde hämta den där i kylbagar) och för ditt otroliga bemötande!

Malin ♣


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0