Mors Dags-utflykt, prästskap och mobilfritt dygn!

Hur gick det igår? Hade några av er ett mobilfritt dygn?



Vi hade det i alla fall och det var så vansinnigt skönt! Eftersom jag till stor del också jobbar via mobilen så blir man liksom aldrig till 100 % ledig då den är med, men det var jag verkligen igår. Och det passade ju perfekt då familjemys var inplanerat för mig på Mors Dag och allt. Dock var mobilen med men avstängd eftersom vi åkte iväg nästan 10 mil hemifrån längs slingrande kustvägar och kände att det kanske kunde vara bra som backup om något gick fel med bilen eller så. Vi slog aldrig på den men man funderar, liksom Vera i en kommentar till oss, hur man gjorde förr? Det gick ju bra då med!

I alla fall så vaknade jag av en underbar Leon som överöste mig med pussar; Natursutten åkte ut och in! Johan & Han tassade sedan ner med Tofu för att fixa frukostgröt åt Leon medan jag & Lotus låg kvar i sängen och drog oss, mös och läste i En ny jord.
Efter ½ timme var jag välkommen ner till ett frukostbord dukat med nybakta scones * med smaskigt té * och massa fina marmelader *. Och några rutor mörk choklad * såklart!
Efter en lååång och njutbar frukost gick vi ut och gungade lite medan Johan packade i ordning allt.

Vi åkte sedan med miljöbilen ner mot Höga Kusten för att avnjuta landskapet och dess sköna omgivningar. Det är så vackert där nere så ni anar inte!
Efter ca. 1 ½ timme var vi framme vid Mannaminne som drivs av smått excentriske konstnären Anders Åberg. Mest känd på riksnivå är han nog för det träkonstverk i form av hus byggda på varandra som kan beskådas i incheckningshallen på Arlanda.
Känner ni igen stilen?

 

Vi började med att äta en god vegetarisk lunch, böngryta med potatismos och sallad, och sedan gick vi runt bland alla olika muséer och diverse hus som Anders både byggt själv eller köpt från andra länder och fraktat hit.

 

  

Alltifrån ett dragspeslmuseum till en ungersk bondgård trängs vägg i vägg och det känns onekligen lustigt att gå längs de små vägerna. Som om man besöker världens konstigaste stad liksom!

 

I ett av husen fann vi ett möblemang målat av en bekant till familjen, Dagny Enberg, som hon valt att kalla Rousseaus trädgård. Det föll verkligen mig i smaken.

 

 

Då vi gått runt klart och kikat gick vi in i en hantverksbod som egentligen inte öppnat ännu för säsongen men som vi blev insläppta i. Där fick jag ett vackert ull-armband i present. Det är misstänkt likt den konst en kvinna från kollektivet i Skogsnäs håller på med så jag tror att hon ligger bakom det.
Vackert är det i alla fall och jag gillar det skarpt!

  

Efter en naturskön biltur tillbaka till Lyckobacken serverade Johan en fantastiskt god middag; risotto, smörstekt selleri, chilistekta champinjoner och honungslgaserad lök. Mmm...till det en kall youghurtsås med mynta!

 


 

Som ni kanske ser hade jag en alldeles fantastiskt underbar
Mors Dag, det finns ingenting jag hade velat ha annorlunda! Tack älskade familj! ♥

Och gällande Johans eventuella prästskap i lördags så kan vi väl säga som så;



Vi var och åt och såg/tog del av En råtta på menyn från Profilteatern i Umeå tillsammans med fina, fina vänner och Johan, a.k.a. fader Ben, blev snabbt involverad i skådespelet. Jisses så trevligt vi hade - trots att vi tog helt fel på mördaren/innan!



Fotograf: Andreas Nilsson

Ett hett tips om de kommer till just er stad är att dra med ett gäng vänner och äta gott och skratta tillsammans. Vi hade det supertrevligt och skulle lätt kunna göra om det igen om det kom en anna föreställning - nu vet vi ju vem som är "råttan". :)

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Lisa

åh så fantastisk fin morsdag du hade! mysigt att åka till mannaminna, vill åka dit jag med, längesen man var där nu. maten ser fantastiskt god ut, kan du inte be johan lägga upp receptet på måltiden han lagade? Ser jättegott ut! ha en fin tisdag

2010-05-31 @ 11:40:43
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: ..:Sarah:..

Ååh.. vilken härlig bildbomb ! De här gjorde mig glad. fina du, fina ni.. och jag vet ju att ditt barn är bedorande. hihi ! Maten såg väldigt god ut dessutom. härliga inlägg.. ! Dock vet jag inte om jag skulle vilka va helt mobilfri, utan att de ska låta tragiskt så är jag för ensam för de. haha!



PUSS PÅ DIG

2010-05-31 @ 18:27:04
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Ja, jag fick den allra bästa dagen av de alla! Recept på risotto finns på bloggen redan och resten stekte han i smör (+ chili campinjonerna, + honung och soya löken) och så enkelt var det. :)



..:Sarah:..: Jo, men det kan jag tänka mig! En dag mobilfritt då man har familj är nästan bara skönt. Sen är det en ggn per år...så. ;)



Ja, du vet ju vilken snygging vi lyckades klämma till! :) Han är så go så oj, oj, oj! Tänk att få vakna av en massa pussar på mammas egna dag!



Ha en fortsatt toppenfin vecka!



KRAM!

2010-06-01 @ 05:39:49
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0