Receptet

Det är väl lika bra jag delar med mig av receptet som är så gott att även hundar vill ha? :)

Saffranskaka, 175 gr.

8 dl. siktat dinkel *
200 gr. rumstempererat smör *
2 ½ dl. råsocker * (dubbla mängden om strösocker används)
5 tsk. bakpulver

Vispa samman alla ovanstående ingredienser.

2 ägg *
4 dl. mjölk eller havremjölk *
2 kuvert saffran *

Vispa samman alla ovanstående ingredienser.

Rör ihop bägge blandningarna och häll i en långpanna som endera smörats och bröats eller klätts med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
Grädda 15-20 min. i mitten av ugnen tills kakan fått en gyllenbrun färg.

Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.

 Bild lånad härifrån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0