Receptet
Det är väl lika bra jag delar med mig av receptet som är så gott att även hundar vill ha? :)
Saffranskaka, 175 gr.
8 dl. siktat dinkel *
200 gr. rumstempererat smör *
2 ½ dl. råsocker * (dubbla mängden om strösocker används)
5 tsk. bakpulver
Vispa samman alla ovanstående ingredienser.
2 ägg *
4 dl. mjölk eller havremjölk *
2 kuvert saffran *
Vispa samman alla ovanstående ingredienser.
Rör ihop bägge blandningarna och häll i en långpanna som endera smörats och bröats eller klätts med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
Grädda 15-20 min. i mitten av ugnen tills kakan fått en gyllenbrun färg.
Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.
Bild lånad härifrån.
♣
Saffranskaka, 175 gr.
8 dl. siktat dinkel *
200 gr. rumstempererat smör *
2 ½ dl. råsocker * (dubbla mängden om strösocker används)
5 tsk. bakpulver
Vispa samman alla ovanstående ingredienser.
2 ägg *
4 dl. mjölk eller havremjölk *
2 kuvert saffran *
Vispa samman alla ovanstående ingredienser.
Rör ihop bägge blandningarna och häll i en långpanna som endera smörats och bröats eller klätts med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
Grädda 15-20 min. i mitten av ugnen tills kakan fått en gyllenbrun färg.
Ingredienser markerade med * är ekologiska i vårt kök.

♣
Kommentarer
Trackback