Mulu choklad

Från Grön Gåva fick jag en kaka choklad från MULU av farmor & farfar igår.

Det är en kallpressad choklad utan varken raffinerat socker eller sojalecitin. Den är dessutom helt gluten- och mjölkfri. Istället är chokladen sötad med agavenektar, den har väldigt lågt GI-värde och ger därför inte samma blodsocke-toppar och dalar som vanligt socker ger.  Man utvinner nektaren ur bladen från agaveväxten.



Rå choklad innebär att man inte hettat upp produkten över 43 grader vid något tillfälle under tillverkningsprocessen. Detta gör att chokladen får en annan smak & konsistens och blir därigenom krämig, som tryffe, trots att den har hög procenthalt. Detta gör också att alla nyttiga egenskaper med kakaofrukten bevaras och förs över till den som äter av den. Mums! ;) Kakaofrukten innehåller ju bl.a. antioxidanter, zink, järn, magnesium och ökar hjärnans produktion av lyckohormonerna serotonin & dopamin.



Alla ingredienser i MULU's choklad kommer från ekologisk produktion och inom kort erhåller märket sin eko-certifiering. Kakaobönorna heter Arriba Nacional och kommer från Ecuador och vaniljen & agaven kommer från Mexico.



Svensk importör av chokladen är Theobroma Tastings som har bloggen Ekologisk choklad och som bjöd på en tävling här på bloggen i maj!

Vi kan varmt rekommendera denna ljuvliga choklad då den verkligen föll oss i smaken!

Malin ♣

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0