Barnmat

Johan och jag har tänkt att vi ska göra all mat till Leon själva. Dels för att vi är vegetarianer och utbudet av färdig vego-barnmat är hyfsat begränsad, och dels för att vi vill ha den så naturlig som möjligt gällande råvaror, ekologiska och KRAV-märkta produkter.

I "Äkta vara" av Mats-Eric Nilsson står det att läsa om om barnmat, bl.a. Hipp's ekologiska barnmat. Deras Risgröt med banan och persika (som barn får äta från 4 månaders ålder) innehåller 23 ingredienser, bl. a. delvis demineraliserat vasslepulver. Detta är alltså en del av modersmjölksersättningen och utgör 36 % av innehållet.

Jag blir så besviken då även ekologiska produkter måste innehålla en massa tillsatser! :( Mats-Eric rekomenderar dock bl.a. ekologiska barnmat från Peter Rabbit som jag också tidigare bloggat om, men förespråkar att man helst lagar barnens mat själv vilket vi redan planerar att göra.
 
♣ 

Kommentarer
Postat av: Nadia

Ja det är himla surt att dessa ska innehålla en massa tillsatser..... Så onödigt!

Jag lagade det mesta till Mandus men till T har det blivit både och. Jag har varit så trött... men jag ska skärpa mig. Och jag blev nu mera taggad av dig! :) Tack för det!

Toste äter ju knappt smakportioner än så det är ju inga mängder han fått i sig... men ska blir ännu mindre!

2009-01-12 @ 13:21:22
Postat av: Lisa

Frånbörjan är det ju så enkelt att göra eget då de bara äter en eller två, tre saker. Men den här mellantiden då de ska ha ett ordenligt mål mat men inte kan äta exakt samma som mamma och pappa, då är det ju så otroligt lätt att bara dra fram en burk. Folke har ju varit ett barn som inte gillar burkmat så vi har fått lov att gör egen, men några av sempers ekoburkar har han gått med på. Så de dagar man är trött och inte hinner vara duktig har han fått en burk. Men nu äter han ju allt och stora bitar så nu är det ju bara att köra på med samma som vi vuxna äter, bara att dela det lite extra. Men det är verkligen synd och skam att de ska peta i så mycket skit i all barnmat!

2009-01-12 @ 14:21:37
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa

Bästa ekologiska maten gör man själv då vet man exxakt vad som finsn i :=)

2009-01-12 @ 16:41:29
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Nadia: Ja, det är så himla trist! Härligt att du blivit sporrad!



Lisa: Kul att Folke nu äter samma som er! :D Snacka om stor-kille!



vintageretroprinsessa: Japp, precis så är det!

2009-01-13 @ 09:18:45
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Jo för det mesta så skrapar jag fruktkött direkt från frukten osv så det är bara det där med att koka och frysa in som inte blivit av ännu. Men det är ju inga mängder han äter, så jag skrapar vidare och kokar om en vecka eller två. :)

2009-01-14 @ 20:58:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0