Glutenfria semlor

Förra helgen var våra fina grannar på fika-mys ute i vindskyddet. Vi bjöd på semlor och då några av de var glutenintoleranta så bakades det självklart glutenfria & smaskiga semlor också!

Så hade det kunnat låta. Men pga. stressig fredag och toksnöig kaos-lördag så blev det fika runt stora köksbordet och äppel- och rabarberkaka åt alla utom den glutenintoleranta som fick en knäckig smulpaj. Det gick det med! :)

Tänkte dock ändå dela med mig av det recept jag hittat som jag tänkte använda mig av, så här kommer det. Håll till godo!

Glutenfria semlor, 14 st. 225 ° C

50 gr. jäst för söta degar
1 ½ dl. vatten
1 ½ dl. havremjölk *
½ dl. socker *
½ tsk. salt *
2 tsk. malen kardemumma *
9 dl. ljus glutenfri mix (jag köpte hem Sempers ljusa mix)
1 dl. Maizena majsstärkelse

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

 

Smält smöret. Tillsätt mjölk & vatten och värm fingervarmt, 37 °C. Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman. Lös upp jästen med mjölkvätskan och rör ner salt & socker. Tillsätt mix & Maizena under det att degen arbetas. Degen ska vara smidig men rätt lös. Jäs 30 - 45 min. Ta upp den på bakbord och dela i 14 bitar. Rulla bullar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare 60 min. Grädda sedan i mitten av ugnen i 225 °C i 10 min. Låt svalna.

Vill ni få tips på hur man fyller semlorna på ett gott och enkelt sätt kan man läsa mer om det här!

Malin ♣

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0