Blöjor en masse!

Leon har alldeles snart vuxit ur sina blöjor som vi köpt genom den fantastiska Ekogrossisten Edura och Kaisa där. Sällan har jag mött sådan service så det ska bli ett nöje att göra affärer med dem igen! Vi fick en så pass bra deal om vi köpte många så det gjorde vi och nu har vi kvar ett par månaders konsumtion till kommande barn också.

Och för er nya läsare så använder vi alltså inte tygblöjor här hemma utan ekologiska engångsblöjor. Ja, jag vet att vi är miljöbovar och att vi bidrar till det gigantiska sopberget men det är i alla fall inga gifter i våra blöjsopor som förpestar planeten, så lite snällare är i alla fall dessa (läs vi) mot naturen än de konventionella.

Hursomhaver så är vi supernöjda med dem, här eller här eller här kan man läsa vad vi tidigare skrivit om dem och hur vi tycker att de fungerar. Jag fick hem ett provexemplar som vi testade till maximum och blev supernöjda med resultatet. Även om det var första barnet så har jag ju rätt diger erfarenhet av blöjor från jobbet så jag vet ju vad som krävs av en bra blöja. De är av märket Naturaè och nu är det alltså dags för blöjorna i storleken 9-18 kg. till Leon.



Vad använder ni till era barn? Hur ställer ni er till att använda denna typ av ekologisk engångsblöja?


Kommentarer
Postat av: FLOOSAN-LIVET SOM MAMMA

vilken mysig blogg, här ska jag titta in igen

2009-10-06 @ 14:27:41
URL: http://floosan.blogg.se/
Postat av: Emelie i Resele

Vi använder engångsblöjor till vår tiomånaders son. Visst är det snäppet "bättre" med tygblöjor men jag har av någon anledning fått för mig att det ska vara besvärligt och tidsödande. Tid är ju de fakto något som vi småbarnsföräldrar har lite av...

Kanske någon "tygblöjserfaren" kan dela med sig av sina erfarenheter?!

2009-10-06 @ 16:13:21
URL: http://emelieiresele.blogspot.com
Postat av: Lisa

Ja du vet ju vad vi använder för blöjor! Och vi är verkligen jätte nöjda med våra tygisar. =) Vi skulle absolut kunna tänka oss att använda ekologiska engångs om det inte vore för ekonomin. (vi måste dessutom byta rätt ofta eftersom vi har en känslig liten kille). Och visst kan jag erkänna att det känns bra i hjärtat och själen då vi slipper kasta blöjorna i soporna! Har tänkt i flera veckor att skriva mer om våra tygisar i bloggen, men jag har inte kommit mig för. Kul att se en bild på ekoblöjan, den ser väldigt mjuk och bekväm ut. Förstår att ni är nöjda!

2009-10-06 @ 20:10:11
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Fanny

Jag har visserligen inte barn än, men jag tänker nog kombinera tygblöjor och vanliga engångsblöjor (eller eko engångsblöjor, eftersom det tydligen finns). Jag hade tygblöjor när jag var liten, och det gick tydligen hur bra som helst, men det lär ju vara lite smidigare (och fräschare) med engångsblöjor om man är ute, på stan eller reser.

2009-10-06 @ 22:50:40
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

FLOOSAN - Livet som mamma: Tackar! Och välkommen åter!



Emelie i Resele: Fast jag tror att det mer är latmasken. Man vänjer sig säkert med tiden och då är det nog inte mer "bök" än att byta en vanlig. :) De ska ju inte lukta och Lisa nedan är en van tygblöjsfanatiker och hon älskar sina.



Lisa: Ja, jag vet ju att du gillar dina skarpt! Om jag nån gång får för mig att byta är du den första som jag ringer så du får komma och lära upp oss! :)



Fanny: Kanske det är lite smidigare men jag tror inte det är så mycket fräschare eftersom det finns speciella sätt man ska handskas med tygblöjorna på just så att de inte ska lukta. :)

2009-10-07 @ 07:00:22
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Jag HAR använt tygblöjor på båda barnen och tycker att det fungerade jättebra! Det som INTE jag trivdes med dock var att eftersom vi bor i lägenhet så var vi tvugna att sköta all blöjhantering inne på vår trånga toalett - och jag tyckte det blev för bökit.. Men vi låter istället rumpan vara bar en hel del och passa dem med pottan :)



Vi använder fortfarande Libero och är jätteglada för att de nu är miljömärkta i allafall :) Men jag har ju tänkt att jag ska kolla upp "dina" blöjor och se om vi skulle ta och byta...

2009-10-07 @ 08:03:05
Postat av: Linda

Har följt din blogg ett tag men inte kommenterat ännu. Men nu när jag själv är halvvägs genom min första graviditet tänkte jag att det är dags. Som miljövetare känns det som att jag bara måste använda tygblöjor, men toppen att det finns eko-blöjor som komplement :)

2009-10-07 @ 16:54:47
URL: http://snygglirre.blogspot.com
Postat av: Lisa

Jag kanske ska ha en liten tygblöjeskola i min blogg ;-)

2009-10-07 @ 21:56:41
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Nadia: Vi är som sagt jättenöjda med våra! :)



Linda: Vad kul att du äntligen kommenterat! :) Ja, det känns skönt att det nu börjar finnas saker som passar allas tycke, smak, åsikter och värderingar.



Lisa: Ja, ha det så länkar jag till den också! Vet ju att många som läser Ekoblogg är nyfikna!

2009-10-08 @ 05:43:04
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Måste tillägga att vi pott-tränat Toste sedan han var tre månader och idag har han varit tott hela dagen! Han är 1½ år och har sagt till varje gång han varit kissnödig så då har vi snabbt satt honom på pottan som blitt full av kiss! Jag är ganska så nöjd kan jag meddela! Så duktig han är!!! (Men om det håller i sig får tiden utvisa.)

2009-10-09 @ 19:26:36
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Nadia: Härligt att höra! Vi tänkte testa EC med Leon men med ett prematurt barn togs tiden upp av annat. Kommer dock nog att testa det med hans syskon!

2009-10-12 @ 07:15:25
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0